Uskoro novi tender za Boksite

Bez autora
Sep 02 2014

Oglas za prodaju imovine Rudnika boksita po početnoj cijeni od 14 miliona eura propao je, jer nije bilo zainteresovanih. Iz stečajne uprave su saopštili da na tender nije pristigla nijedna ponuda i da će novi oglas biti raspisan uskoro. Zainteresovani za kupovinu pisane ponude mogli su da dostavljaju do 22. avgusta, a njihovo otvaranje bilo je zakazano za juče u Privrednom sudu. Predmet prodaje je bila nepokretna i pokretna imovina Rudnika boksita koju čine građevinski objekti sa zemljištem u opštini Nikšić sa poslovnim zgradama u privredi. Na prodaju je bilo ponuđeno i zemljište, kao i proizvodna postrojenja, oprema i uređaji, transportna sredstva i druga pokretna imovina nikšićkog preduzeća. Pravo podnošenja ponuda imali su pojedinci i kompanije koji po pozitivnim propisima Crne Gore imaju pravo kupovine predmetnih nepokretnosti.

Uskoro novi tender za BoksiteOglas za prodaju imovine Rudnika boksita po početnoj cijeni od 14 miliona eura propao je, jer nije bilo zainteresovanih.

Iz stečajne uprave su agenciji Mina-biznis saopštili da na tender nije pristigla nijedna ponuda i da će novi oglas biti raspisan uskoro.

Zainteresovani za kupovinu pisane ponude mogli su da dostavljaju do 22. avgusta, a njihovo otvaranje bilo je zakazano za juče u Privrednom sudu.

Predmet prodaje je bila nepokretna i pokretna imovina Rudnika boksita koju čine građevinski objekti sa zemljištem u opštini Nikšić sa poslovnim zgradama u privredi.

Na prodaju je bilo ponuđeno i zemljište, kao i proizvodna postrojenja, oprema i uređaji, transportna sredstva i druga pokretna imovina nikšićkog preduzeća.

Pravo podnošenja ponuda imali su pojedinci i kompanije koji po pozitivnim propisima Crne Gore imaju pravo kupovine predmetnih nepokretnosti.

Svi ponuđači bili su dužni da za kupovinu ukupne imovine dužnika uplate depozit od 1,4 miliona eura.

Privredni sud u Podgorici proglasio je 26. februara bankrot, jer niko u zakonskom roku, koji je istekao 19. februara, nije dostavio plan reorganizacije Rudnika.

U Rudnike boksita je prethodno, odnosno u novembru prošle godine, uveden stečaj na zahtjev Crnogorske komercijalne banke zbog duga od 1,59 miliona eura.

Ukupno prijavljenih potraživanja ima oko 130 miliona eura, od čega država potražuje oko 11 miliona eura, a radnici oko 4,5 miliona eura.

Kombinat aluminijuma najviše potražuje, oko 43 miliona eura i kompanija Shasta universal INVC registrovana na Britanskim djevičanskim ostrvima, 21,5 miliona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik