Toščelik preuzima nikšićku Livnicu

Bez autora
Sep 07 2014

Turska kompanija Toščelik, vlasnik nikšićke Željezare, po svemu sudeći će preuzeti i Livnicu u tom gradu. Toščelik je na javnom nadmetanju jedina dostavila ponudu i to od 1,2 miliona eura. Stečajni upravnik, Zoran Marković, kazao je da je Tosčelik jedini dostavio ponudu na tender za kupovinu imovine Livnice. Ponuda Toščelika proglašena je za najpovoljniju i sada se očekuje zaključenje kupoprodajnog ugovora i prodaja Livnice, kazao je Marković. Tosčelik je u aprilu 2012. godine kupio i nikšićku Željezaru za 15,1 milion eura. Imovinu Livnice, namenjenu proizvodnji čeličnih odlivaka i izradi modelnih kompleta, čine zemljište, građevinski objekati, postrojenja i oprema.

Toščelik preuzima nikšićku LivnicuTurska kompanija Toščelik, vlasnik nikšićke Željezare, po svemu sudeći će preuzeti i Livnicu u tom gradu.

Toščelik je na javnom nadmetanju jedina dostavila ponudu i to od 1,2 miliona eura. Stečajni upravnik, Zoran Marković, kazao je da je Tosčelik jedini dostavio ponudu na tender za kupovinu imovine Livnice.

"Ponuda Toščelika proglašena je za najpovoljniju i sada se očekuje zaključenje kupoprodajnog ugovora i prodaja Livnice", kazao je Marković.

Tosčelik je u aprilu 2012. godine kupio i nikšićku Željezaru za 15,1 milion eura. Imovinu Livnice, namenjenu proizvodnji čeličnih odlivaka i izradi modelnih kompleta, čine zemljište, građevinski objekati, postrojenja i oprema.

Livnica je nekadašnji pogon nikšićke Željezare, koju je italijanski Gatti kupio 2004. godine, a zatvorio četiri godine kasnije zbog štrajka većine radnika. U Livnicu je stečaj uveden krajem aprila 2012. godine, a potraživanja od 5,3 miliona prijavilo je 30 poverilaca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik