Pola milijuna kuna za modernizaciju tradicionalnih proizvoda

Bez autora
Sep 15 2014

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je natječaj za bespovratne potpore u sklopu pilot projekta "Suvremeni dizajn tradicijskih i umjetničkih proizvoda". Za projekt je predviđeno ukupno pola milijuna kuna, a dodjeljivat će se potpore u iznosu od 50 tisuća do 100 tisuća kuna. Riječ je o projektu kojim se želi povezati proizvođače tradicionalnih proizvoda i dizajnere u svrhu osuvremenjivanja tradicijskih proizvoda. Prijave se zaprimaju od danas, 15. rujna, a javni je poziv otvoren do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 14. studenoga. Na natječaj se mogu prijaviti obrti i trgovačka društva koji imaju sjedište na području Hrvatske, koji su registrirani najmanje dvije godine do trenutka podnošenja prijave, pozitivno su poslovali u prošloj godini, imaju podmirene obveze poreza, prireza i doprinosa na i iz plaće, obveze prema zaposlenicima te koji imaju do 249 zaposlenih u prethodnoj poslovnoj godini.

Pola milijuna kuna za modernizaciju tradicionalnih proizvodaMinistarstvo poduzetništva i obrta objavilo je natječaj za bespovratne potpore u sklopu pilot projekta "Suvremeni dizajn tradicijskih i umjetničkih proizvoda". Za projekt je predviđeno ukupno pola milijuna kuna, a dodjeljivat će se potpore u iznosu od 50 tisuća do 100 tisuća kuna.

Riječ je o projektu kojim se želi povezati proizvođače tradicionalnih proizvoda i dizajnere u svrhu osuvremenjivanja tradicijskih proizvoda.

Prijave se zaprimaju od danas, 15. rujna, a javni je poziv otvoren do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 14. studenoga.

Na natječaj se mogu prijaviti obrti i trgovačka društva koji imaju sjedište na području Hrvatske, koji su registrirani najmanje dvije godine do trenutka podnošenja prijave, pozitivno su poslovali u prošloj godini, imaju podmirene obveze poreza, prireza i doprinosa na i iz plaće, obveze prema zaposlenicima te koji imaju do 249 zaposlenih u prethodnoj poslovnoj godini.

Sredstva se mogu dobiti za ulaganje u unaprjeđenje proizvodnje i razvoj novih proizvoda, uvođenje sustava upravljanja kvalitetom, normi i znakova kvalitete te marketinške aktivnosti.

Želja nam je kroz ovaj natječaj potaknuti obrtnike i poduzetnike da osuvremene svoje proizvode izrađene tradicionalnim tehnikama radi jačanja njihove konkurentnosti na tržištu, povećanja prepoznatljivosti tradicijskih i umjetničkih proizvoda te povećanja atraktivnosti, kazao je ministar obrta i poduzetništva Gordan Maras.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik