Potpisani ugovori s korisnicima prostora u "Bosanskoj tržnici" na Dobrinji

Bez autora
Sep 16 2014

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić potpisao je danas u Sarajevu ugovore o zakupu s budućim korisnicima prostora u "Bosanskoj tržnici" na Dobrinji. Efendić je izjavio da je cilj ovog projekta pružiti priliku domaćim proizvođačima prehrambenih proizvoda da tržištu u Sarajevu ponude svoje proizvode, a građanima mjesto na kojem mogu kupiti zdravu i kvalitetnu hranu. Također, ovim pomažemo i povratničku populaciju jer je među korisnicima ovih poslovnih prostora šest zadruga s područja Republike Srpske i jedna iz Stoca, pojasnio je Efendić i dodao da je prostor nekadašnjeg atomskog skloništa preuređen za ovu namjenu sredstvima Općine od oko 200.000 KM. Istakao je da će, ako interes građana bude na očekivanom nivou, ovakve tržnice biti otvorene i na drugim lokacijama u općini Novi Grad.

Potpisani ugovori s korisnicima prostora u "Bosanskoj tržnici" na DobrinjiNačelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić potpisao je danas u Sarajevu ugovore o zakupu s budućim korisnicima prostora u "Bosanskoj tržnici" na Dobrinji.

Efendić je izjavio da je cilj ovog projekta pružiti priliku domaćim proizvođačima prehrambenih proizvoda da tržištu u Sarajevu ponude svoje proizvode, a građanima mjesto na kojem mogu kupiti zdravu i kvalitetnu hranu.
 
- Također, ovim pomažemo i povratničku populaciju jer je među korisnicima ovih poslovnih prostora šest zadruga s područja Republike Srpske i jedna iz Stoca - pojasnio je Efendić i dodao da je prostor nekadašnjeg atomskog skloništa preuređen za ovu namjenu sredstvima Općine od oko 200.000 KM.
 
Istakao je da će, ako interes građana bude na očekivanom nivou, ovakve tržnice biti otvorene i na drugim lokacijama u općini Novi Grad.
 
Daut Tihić, direktor Opšte poljoprivredne zadruge "3E" Skelani - Srebrenica, rekao je da će građanima Sarajeva ponuditi zdravu hranu, između ostalog, heljdino i kukuruzno brašno, prerađevine od voća i povrća, a jednom sedmično i ribu iz Drine.
 
Direktor Zemljoradničke zadruge "Tarevci" iz Modriče Sulejman Nahdet kazao je da je otvaranje poslovnog prostora u Sarajevu veliki doprinos njihovom razvoju te da će kupcima ponuditi svježe i osušeno voće i povrće.
 
Ugovori o zakupu potpisani su s predstavnicima Opšte poljoprivredne zadruge "Agrofood" iz Nove Kasabe, Opšte poljoprivredne zadruge "3E" Skelani - Srebrenica, Poljoprivredne zadruge "Eko-Life" iz Stoca, Zemljoradničke zadruge "Tarevci" iz Modriče, Poljoprivredne zadruge "Više - Grad" iz Višegrada, te kompanija "Voćar - Promet" d.o.o. iz Kalesije, "Slap" d.o.o. iz Žepe, "Klas" d.d. iz Sarajeva i "Brojler" d.o.o. iz Sarajeva.
 
"Bosanska tržnica" dio je programa "Pokrenimo Novi Grad zajedno", a počet će s radom 1. oktobra na adresi Trg djece Dobrinje bb.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik