Dobre osnove za nastavak nemačkih ulaganja u Srbiji

Bez autora
Sep 16 2014

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić razgovarao je danas sa ambasadorom Nemačke u Srbiji Hajncom Vilhelmom i direktorom Udruženja nemačko-srpskih privrednika u Srbiji Martinom Knapom o unapređenju ekonomskih odnosa dveju zemalja. Na sastanku održanom u resornom ministarstvu je zaključeno da postoje dobre osnove za dalji razvoj ekonomske saradnje Srbije i Nemačke, kao i za nastavak nemačkih investicija u Srbiji. Sertić je poručio da će Vlada nastaviti sa ozbiljnim reformama, koje, kako je ocenio, već dovode do povoljnijeg poslovnog ambijenta. On je naveo da su pred našom zemljom dva krupna zadatka, a to su završetak privatizacije i rešavanje problema javnih preduzeća, koja utiču na ukupan prihod države, ali i na zdravlje domaće ekonomije.

Dobre osnove za nastavak nemačkih ulaganja u SrbijiMinistar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić razgovarao je danas sa ambasadorom Nemačke u Srbiji Hajncom Vilhelmom i direktorom Udruženja nemačko-srpskih privrednika u Srbiji Martinom Knapom o unapređenju ekonomskih odnosa dveju zemalja.

Na sastanku održanom u resornom ministarstvu je zaključeno da postoje dobre osnove za dalji razvoj ekonomske saradnje Srbije i Nemačke, kao i za nastavak nemačkih investicija u Srbiji.

Sertić je poručio da će Vlada nastaviti sa ozbiljnim reformama, koje, kako je ocenio, već dovode do povoljnijeg poslovnog ambijenta.

On je naveo da su pred našom zemljom dva krupna zadatka, a to su završetak privatizacije i rešavanje problema javnih preduzeća, koja utiču na ukupan prihod države, ali i na zdravlje domaće ekonomije.

Vilhelm je izrazio želju za formiranjem nemačko-srpske privredne komore u Srbiji, koja bi unapredila razvoj i privrednu saradnju dveju zemalja, ali i bila podsticaj nemačkim investitorima da dodatno ulažu u Srbiju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik