Elegantna i zavodljiva „tojota”

Bez autora
Sep 17 2014

Limuzina je - limuzina. Mora da bude pre svega udobna, komforna, elegantna, da pleni izgledom i da mami luksuzom. Može li se sve to dobiti za 16.690 evra? „Tojota avensis“ dokazuje da može. Sve češći izbor za „poslovnu limuzinu“ govori i da „avensis“ ima dovoljno toga da ponudi i najprobirljivijoj klijenteli. Zato i ne čudi što je „Tojota“ u ovoj kategoriji „poslovnih limuzina“ dobila prestižnu nagradu „JD pauer“. Japanci su mnogo pažnje posvetili dizajnu. Elegantne linije, nova prednja maska u skladu s novom „Tojotinom“ orijentacijom, moderne svetlosne grupe i naglašena dinamičnost na prvi pogled pokazuju o kakvom se automobilu radi. Unutrašnjost vozila je prostrana, lepo skrojena, s veoma kvalitetnim materijalima, od kože do hroma, besprekorne završne obrade.

Elegantna i zavodljiva „tojota”Limuzina je - limuzina. Mora da bude pre svega udobna, komforna, elegantna, da pleni izgledom i da mami luksuzom.

Može li se sve to dobiti za 16.690 evra? „Tojota avensis“ dokazuje da može. Sve češći izbor za „poslovnu limuzinu“ govori i da „avensis“ ima dovoljno toga da ponudi i najprobirljivijoj klijenteli. Zato i ne čudi što je „Tojota“ u ovoj kategoriji „poslovnih limuzina“ dobila prestižnu nagradu „JD pauer“.

Japanci su mnogo pažnje posvetili dizajnu. Elegantne linije, nova prednja maska u skladu s novom „Tojotinom“ orijentacijom, moderne svetlosne grupe i naglašena dinamičnost na prvi pogled pokazuju o kakvom se automobilu radi.

Unutrašnjost vozila je prostrana, lepo skrojena, s veoma kvalitetnim materijalima, od kože do hroma, besprekorne završne obrade. Naravno, tu su svi najsavremeniji sistemi, od putnog računara pa do audio-uređaja, s čak 11 zvučnika koji garantuju doživljaj „koncertne dvorane“. „Tač-skrin“ ekran, automatski klima-uređaj, jednom rečju sve što savremeni vozač želi - „avensis“ ima.

Japanski automobili su i inače poznati po obilju elektronike, a u „avensisu“ zaista ima mnogo toga, od parking senzora, zadnje kamere za vožnju unazad, pa do senzora za kišu, senzora za svetlo, aktivacije grejanja sedišta vozača i suvozača.

Bezbednost kod limuzina mora da bude na maksimalnom nivou. Vazdušni jastuci napred i bočno, vazdušne zavesice, aktivni nasloni za glavu, mnogobrojni sistemi za pomoć vozaču pri kočenju i protiv blokiranja točkova, elektronska kontrola stabilnosti... Sve je tu!

U ponudi je čak sedam vrsta motora koji mogu da se upare sa šestostepenim automatskim, odnosno manuelnim menjačem. Sistem vešanja garantuje maksimalnu udobnost i upravljivost. Tu su i ogromni točkovi od 18 inča, pa je jasno da putnici u „avensisu“ mogu da pomisle da nema rupa na našim putevima.

„Tojota avensis“ na našem tržištu nudi se u čak šest nivoa paketa opreme. Sve luksuzniji od luksuznijeg, i bogatiji.

Na našem testu imali smo verziju sa „srednjim“ paketom opreme i sjajnim „dizelašem“ od dva litra D-4d sa 126 KS koji je pokazao sve one odlike zbog kojih ga smatraju jednim od najboljih „dizelaša“ na tržištu. Najjeftiniji model s dizel motorom košta oko 20.000 evra.

Potrošnja prema fabričkim normama u proseku ne prelazi 4,5 litara dizela na 100 kilometara, a emisija štetnih gasova je 119 grama ugljen-dioksida po pređenom kilometru.

U „Tojoti“ posebno ističu nizak nivo buke u vozilu. I zaista, imate utisak da sedite u dobro izolovanoj sobi.

Jasno je da je „Tojota“ imala na „nišanu“ poslovnu klijentelu i ljude kojima je limuzina ponekad i kancelarija. U suštini, recept za uspeh je jednostavan. Ponudite obilje toga za razumnu cenu, sve to izradite maksimalno kvalitetno i dobićete - „avensis“.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik