Odlilo se 70 miliona eura

Bez autora
Sep 18 2014

Ukupan priliv stranih direktnih investicija, za sedam mjeseci ove godine, iznosio je 259,2 miliona eura, dok se istovremeno iz zemlje odlilo oko 70 miliona eura, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke. Ukupan odliv je, u odnosu na isti period prošle godine, porastao 23,6 odsto. Odliv po osnovu povlačenja novca nerezidenata, investiranih u Crnu Goru, iznosio je 59,3 miliona, a ulaganja rezidenata u inostranstvo 10,1 miliona eura. Neto strane direktne investicije, odnosno razlika između njihovog priliva i odliva, u prvih sedam mjeseci iznosio je 189,8 miliona eura, što je 1,2 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Priliv stranih direktnih investicija, u formi vlasničkih ulaganja, iznosio je 123,3 miliona. Od toga je u nekretnine uloženo 96,2 miliona, a u preduzeća 27 miliona eura. U formi interkompanijskog duga ostvaren je priliv od 132 miliona, a po osnovu povlačenja sredstava rezidenata investiranih u inostranstvu 4 miliona eura.

Odlilo se 70 miliona euraUkupan priliv stranih direktnih investicija, za sedam mjeseci ove godine, iznosio je 259,2 miliona eura, dok se istovremeno iz zemlje odlilo oko 70 miliona eura, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke. Ukupan odliv je, u odnosu na isti period prošle godine, porastao 23,6 odsto.

Odliv po osnovu povlačenja novca nerezidenata, investiranih u Crnu Goru, iznosio je 59,3 miliona, a ulaganja rezidenata u inostranstvo 10,1 miliona eura.

Neto strane direktne investicije, odnosno razlika između njihovog priliva i odliva, u prvih sedam mjeseci iznosio je 189,8 miliona eura, što je 1,2 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Priliv stranih direktnih investicija, u formi vlasničkih ulaganja, iznosio je 123,3 miliona. Od toga je u nekretnine uloženo 96,2 miliona, a u preduzeća 27 miliona eura.

U formi interkompanijskog duga ostvaren je priliv od 132 miliona, a po osnovu povlačenja sredstava rezidenata investiranih u inostranstvu 4 miliona eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik