Općina Vogošća, projekt GOLD i firma MDG potpisale partnerski sporazum

Bez autora
Sep 18 2014

Partnerski sporazum između Općine Vogošća, projekta GOLD i firme MDG International potpisan je danas u Vogošći. Riječ je o projektu u kojem sve tri strane učestvuju sa svojim kapacitetima kako bi bilo osigurano novih 15 radnih mjesta u firmi MDG International koja djeluje u Industrijskoj zoni u Vogošći. Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić rekao je da je uvjeren da će ovo biti samo prvi od mnogih projekata i da će saradnja s privrednicima u Vogošći u bliskoj budućnosti biti uređena na strateškim osnovama, te da će se ta zajednica boriti da pomogne svakome ko je spreman da otvori i jedno jedino održivo radno mjesto. Projekt GOLD podržavaju USAID i švedska fondacija SIDA, a namijenjen lokalnom razvoju.

Općina Vogošća, projekt GOLD i firma MDG potpisale partnerski sporazumPartnerski sporazum između Općine Vogošća, projekta GOLD i firme MDG International potpisan je danas u Vogošći.

Riječ je o projektu u kojem sve tri strane učestvuju sa svojim kapacitetima kako bi bilo osigurano novih 15 radnih mjesta u firmi MDG International koja djeluje u Industrijskoj zoni u Vogošći.
 
Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić rekao je da je uvjeren da će ovo biti samo prvi od mnogih projekata i da će saradnja s privrednicima u Vogošći u bliskoj budućnosti biti uređena na strateškim osnovama, te da će se ta zajednica boriti da pomogne svakome ko je spreman da otvori i jedno jedino održivo radno mjesto.
 
Projekt GOLD podržavaju USAID i švedska fondacija SIDA, a namijenjen lokalnom razvoju.
 
Osnovni ciljevi projekta su održivo zapošljavanje, povećanje investicija i izvoza.
 
Vogošća je jedna od 47 općina u Bosni i Hercegovini koje su ušle u taj projekt i potpisivanje ovog sporazuma predstavlja prvo konkretiziranje aktivnosti vođenih u okviru projekta GOLD, saopćeno je iz Općine Vogošća.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik