Formiranjem katastra imovine do bržeg izdavanja dozvola

Bez autora
Sep 18 2014

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički primila je danas delegaciju Svetske banke, koju je predvodila rukovodilac globalne prakse za društveni, urbani i ruralni razvoj Sari Soderstrom. Udovički je u razgovoru ukazala na to da bi projekat formiranja katastra imovine sa kvalitetnim i preciznim podacima, koji bi služili kako privatnom, tako i javnom sektoru, skratio procedure izdavanja dozvola. Ona je naglasila da bi ovakav katastar bio od koristi i inspekcijskim službama, i informisala sagovornike o tome da je Nacrt zakona o inspekcijskom nadzoru na javnoj raspravi. Prema njenim rečima, u slučaju primene ovog projekta jedinicama lokalne samouprave bilo bi olakšano planiranje, ali trebalo bi proveriti i druge kapacitete koji su potrebni za adekvatnu implementaciju projekata.

Formiranjem katastra imovine do bržeg izdavanja dozvolaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički primila je danas delegaciju Svetske banke, koju je predvodila rukovodilac globalne prakse za društveni, urbani i ruralni razvoj Sari Soderstrom.

Udovički je u razgovoru ukazala na to da bi projekat formiranja katastra imovine sa kvalitetnim i preciznim podacima, koji bi služili kako privatnom, tako i javnom sektoru, skratio procedure izdavanja dozvola.

Ona je naglasila da bi ovakav katastar bio od koristi i inspekcijskim službama, i informisala sagovornike o tome da je Nacrt zakona o inspekcijskom nadzoru na javnoj raspravi.

Prema njenim rečima, u slučaju primene ovog projekta jedinicama lokalne samouprave bilo bi olakšano planiranje, ali trebalo bi proveriti i druge kapacitete koji su potrebni za adekvatnu implementaciju projekata.

Soderstrom je govorila o projektima Svetske banke na području Balkana koji se odnose na društveni, urbani i ruralni razvoj, kao i o unapređenju procena rizika i zaštite od prirodnih katastrofa.

Ona je ukazala na to da bi pomenuti katastar trebalo da posluži svim jedinicama lokalne samouprave kako bi imale precizniji uvid u imovinu, a samim tim i bolji pregled poreskih obveznika.

Sastanku je prisustvovao i šef Kancelarije Svetske banke u Beogradu Toni Verheijen.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik