Kineske kompanije zainteresovane za investiranje u srpsku poljoprivredu

Bez autora
Sep 18 2014

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković sastala se danas sa ambasadorom NR Kine u Srbiji Li Mančangom. Na sastanku je istaknuto da dve zemlje, kroz konkretne projekte, treba da povećaju saradnju u oblasti poljoprivrede. Ministar Bogosavljević Bošković predložila je da kineske kompanije razmotre mogućnost investiranja u Srbiji, između ostalog i kroz javnoprivatna partnerstva u poljoprivrednim kombinatima iz nerazvijenih područja. Učesnici sastanka su se složili da bi ulaganje u stočarstvo, ali i prerađivačke kapacitete, bilo od obostranog interesa. Ambasador Mančang je istakao da su kineske kompanije zainteresovane za takav vid saradnje, kao i za otkup svih vrsta poljoprivrednih proizvoda. Dogovoreno je i da se naredne nedelje organizuje sastanak na kome bi se detaljno predstavile sve mogućnosti za ulaganja u poljoprivredu, kao i u preduzeća sa spiska za privatizaciju.

Kineske kompanije zainteresovane za investiranje u srpsku poljoprivreduMinistar poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković sastala se danas sa ambasadorom NR Kine u Srbiji Li Mančangom.

Na sastanku je istaknuto da dve zemlje, kroz konkretne projekte, treba da povećaju saradnju u oblasti poljoprivrede. Ministar Bogosavljević Bošković predložila je da kineske kompanije razmotre mogućnost investiranja u Srbiji, između ostalog i kroz javnoprivatna partnerstva u poljoprivrednim kombinatima iz nerazvijenih područja.

Učesnici sastanka su se složili da bi ulaganje u stočarstvo, ali i prerađivačke kapacitete, bilo od obostranog interesa. Ambasador Mančang je istakao da su kineske kompanije zainteresovane za takav vid saradnje, kao i za otkup svih vrsta poljoprivrednih proizvoda.

Dogovoreno je i da se naredne nedelje organizuje sastanak na kome bi se detaljno predstavile sve mogućnosti za ulaganja u poljoprivredu, kao i u preduzeća sa spiska za privatizaciju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik