Tehnologija za novu budućnost!

Bez autora
Sep 24 2014

Danas u svetu ima dve milijarde i dvesta miliona računarskih uređaja, a sa dosadašnjom stopom rasta i prodaje, do 2020. godine biće ih 50 milijardi. Tehnologija budućnosti – bežični kompjuteri, najtanji tableti i laptopovi, računar veličine poštanske marke, deo su predstavljenih informacionih tehnologija i platformi na Intelovom tehničkom forumu u San Francisku.Od sledeće godine svi kablovi za kompjuterske uređaje postepeno će biti ukinuti, pomoću Tesline ideje – bežičnog prenosa energije. Pametni uređaji mogu se bežično povezivati i dopunjavati na jednom mestu, tako što se ispod stola postavi odašiljač koji stvara magnetno polje.

Tehnologija za novu budućnost!Danas u svetu ima dve milijarde i dvesta miliona računarskih uređaja, a sa dosadašnjom stopom rasta i prodaje, do 2020. godine biće ih 50 milijardi. Tehnologija budućnosti – bežični kompjuteri, najtanji tableti i laptopovi, računar veličine poštanske marke, deo su predstavljenih informacionih tehnologija i platformi na Intelovom tehničkom forumu u San Francisku.

Od sledeće godine svi kablovi za kompjuterske uređaje postepeno će biti ukinuti, pomoću Tesline ideje – bežičnog prenosa energije.

Pametni uređaji mogu se bežično povezivati i dopunjavati na jednom mestu, tako što se ispod stola postavi odašiljač koji stvara magnetno polje.

„Ova tehnologija ne mora da bude ugrađena. Možemo je lako ubaciti u nosač tableta i kada ga spustim, uređaj zasvetli i počne da se puni“, kaže dizajner Kreg Oven.

Novi procesori koji dolaze 2015. godine trošiće upola manje energije, što omogućava proizvodnju tanjih i lakših ekrana, tableta i laptopova, jer zbog manjeg zagrevanja u njih neće ugrađivati hladnjake. Manja potrošnja baterije, na primer, omogućava do osam sati gledanja video-zapisa.

„Zamislite tri puta bolje performanse na prenosivom uređaju koji je težine 670 grama i debljine samo 7,2 milimetra“, navodi generalni direktor „Pi-sija“ i klijent grupe „Intel“ Kirk Skaugen.

I šifre za elektronsko bankarstvo, mejlove i društvene mreže, biće nepotrebne zahvaljujući senzorima koji prepoznaju oblik lica.

„Bukvalno, vaše lice i vaša biometrija biće način da pristupite svom kompjuteru, kompjuteru klijenata ili veb-sajtu. Prosečna osoba pamti osam lozinki i ima 26 zaštićenih pristupa na internetu. Sve te lozinke izbacujemo 2015. godine“, napominje Skaugen.

U mnoštvu ideja zabeležili smo i kako da, dok završavate druge obaveze, bezbedno napunite telefon preko specijalnih ormarića.

„Skenirate svoj bedž koji otvara ormarić, priključite telefon i stavite ga u ormarić koji se zaključava. Kada završite obaveze, skeniranjem otvorite ormarić i telefon je pun“, pokazuje Džon Fišer iz „Tribjuron lokersa“.

Predstavljen je i „Edison dual kor“, mini-kompjuter veličine poštanske marke, sa dva jezgra uz pomoć kojih, bežičnim povezivanjem, možete da unapredite računar.

Na trodnevnom skupu koji je posetilo četiri i po hiljade IT stručnjaka i novinara iz celog sveta, predstavljeno je 400 proizvoda i više od 700 ideja i inicijativa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik