Mahle za ostatak udjela u Letriki nudi 67,10 eura

Bez autora
Sep 28 2014

Nakon što je preuzeo 85,04% slovenskog proizvođača automobilske elektronike Letrike, njemački proizvođač automobilskih dijelova Mahle je objavio ponudu za preuzimanje preostalih 240.577 dionica, pri čemu nudi 67,10 EUR po dionici. Ponuda je važeća do podneva 22. listopada, osim ukoliko se rok produži u skladu sa zakonom o preuzimanjima. Ponuđena cijena je jednaka onoj po kojoj je njemačka kompanija preuzela 54% udjela u Letriki od pretežito državnih dioničara. Nakon toga je Mahle u srpnju kupio dodatnih 20% od Kolektora, slovenskog rivala u procesu privatizacije Letrike, te još 7% nešto kasnije. Letrika je, prema ponuđenoj cijeni, vrijedna gotovo 108m EUR.

Mahle za ostatak udjela u Letriki nudi 67,10 euraNakon što je preuzeo 85,04% slovenskog proizvođača automobilske elektronike Letrike, njemački proizvođač automobilskih dijelova Mahle je objavio ponudu za preuzimanje preostalih 240.577 dionica, pri čemu nudi 67,10 EUR po dionici.

Ponuda je važeća do podneva 22. listopada, osim ukoliko se rok produži u skladu sa zakonom o preuzimanjima. Ponuđena cijena je jednaka onoj po kojoj je njemačka kompanija preuzela 54% udjela u Letriki od pretežito državnih dioničara.

Nakon toga je Mahle u srpnju kupio dodatnih 20% od Kolektora, slovenskog rivala u procesu privatizacije Letrike, te još 7% nešto kasnije. Letrika je, prema ponuđenoj cijeni, vrijedna gotovo 108m EUR.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik