Investicija kompanije „Tenis“ omogućiće veliki napredak srpske poljoprivrede

Bez autora
Sep 28 2014

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u jednodnevnoj poseti Nemačkoj, gde je obišao proizvodni lanac najvećeg evropskog proizvođača i izvoznika mesa, porodične kompanije „Tenis“ u Gelzenkirhenu. Vučić je tom prilikom naglasio da je kompanija „Tenis“ dobrodošla u Srbiju i da će imati podršku kako lokalne zajednice, tako i čitave države za pokretanje proizvodnog lanca u Srbiji.‎ Predsednik Vlade je istakao da je tokom dosadašnjih pregovora sa predstavnicima kompanije „Tenis“ dobar deo buduće saradnje dogovoren ‎i da sve ono što je u stočnom fondu izgubljeno u poslednjih 10 do 15 godina, ovom investicijom može biti nadoknađeno u naredne 2 godine. Investicija koju oni predviđaju za Srbiju omogućiće otvaranje velikog broja radnih mesta i veliki napredak srpske poljoprivrede, istakao je predsednik Vlade.

Investicija kompanije „Tenis“ omogućiće veliki napredak srpske poljoprivredePredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u jednodnevnoj poseti Nemačkoj, gde je obišao proizvodni lanac najvećeg evropskog proizvođača i izvoznika mesa, porodične kompanije „Tenis“ u Gelzenkirhenu.

Vučić je tom prilikom naglasio da je kompanija „Tenis“ dobrodošla u Srbiju i da će imati podršku kako lokalne zajednice, tako i čitave države za pokretanje proizvodnog lanca u Srbiji.‎

Predsednik Vlade je istakao da je tokom dosadašnjih pregovora sa predstavnicima kompanije „Tenis“ dobar deo buduće saradnje dogovoren ‎i da sve ono što je u stočnom fondu izgubljeno u poslednjih 10 do 15 godina, ovom investicijom može biti nadoknađeno u naredne 2 godine.

Investicija koju oni predviđaju za Srbiju omogućiće otvaranje velikog broja radnih mesta i veliki napredak srpske poljoprivrede, istakao je predsednik Vlade.

Kompanija „Tenis“ osnovana je 1971. godine u blizini Gelzenkirhena, a danas je najveći evropski proizvođač i izvoznik mesa.

U toku godine kroz proizvodni lanac ove kompanije prođe 17 miliona svinja, sa godišnjim obrtom od 5,6 milijardi evra.

Predsednik i vlasnik kompanije Klemens Tenis rekao je da je ova kompanija zainteresovana za pokretanje proizvodnje u Srbiji, što bi povećalo ne samo njihovu proizvodnju, već i stočni fond i celu srpsku poljoprivredu.

Moramo da razvijemo porodičnu strukturu farmi, uvedemo nove tehnologije i da za to imamo državnu podršku. Samo tako možemo da iskoristimo ovu našu zajedničku šansu, naglasio je Tenis.

Prema njegovim rečima, sa premijerom Vučićem upoznao se pre nekoliko meseci i sa njim razgovarao o onome što bi moglo da bude urađeno kako bi pomogli Srbiji na putu ka Evropskoj uniji.

Odlučili smo da to bude ono što najbolje znamo da radimo, a to je da proizvodimo. To će otvoriti veliki broj radnih mesta, zaključio je Tenis.

U popodnevnim satima premijer Vučić prisustvovaće fudbalskoj utakmici između Borusije iz Dortmunda i Šalkea 04 iz Gelzenkirhena, fudbalskog kluba čiji je predsednik Klemens Tenis.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik