Sarajevo-osiguranje i dalje među vodećih 50 osiguranja regiona

Bez autora
Sep 30 2014

Sarajevo-osiguranje, lider na tržištu osiguranja u BiH, je i dalje jedino bh. osiguravajuće društvo među 50 najvećih osiguranja iz regiona jugoistočne Evrope u rangiranju koje je sedmi put provela agencija SeeNews, nezavisni svjetski prezenter poslovnih vijesti i informacija. Ova agencija je objavila rezultate rangiranja top 100 najvećih kompanija, banaka i osiguravajućih kuća regiona SEE (Southeast Europe) gdje su zastupljene najznačajnije firme iz BiH, Bugarske, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Moldavije, Rumunije, Srbije i Slovenije, saopćeno je iz Sarajevo-osiguranja. Sarajevo-osiguranje je za 2013. godinu pozicionirano na 43 mjesto najvećih regionalnih osiguravajućih društava po ostvarenoj premiji. Prema posljednjim zvaničnim dostupnim podacima za prvih osam mjeseci 2014. godine, Sarajevo-osiguranje ostaje vodeće društvo na tržištu osiguranja Bosne i Hercegovine sa 45,5 miliona KM ostvarene premije te tržišnim udjelom kod društava sa područja Federacije u iznosu od 16,5 posto.

Sarajevo-osiguranje i dalje među vodećih 50 osiguranja regionaSarajevo-osiguranje, lider na tržištu osiguranja u BiH, je i dalje jedino bh. osiguravajuće društvo među 50 najvećih osiguranja iz regiona jugoistočne Evrope u rangiranju koje je sedmi put provela agencija SeeNews, nezavisni svjetski prezenter poslovnih vijesti i informacija.

Ova agencija je objavila rezultate rangiranja top 100 najvećih kompanija, banaka i osiguravajućih kuća regiona SEE (Southeast Europe) gdje su zastupljene najznačajnije firme iz BiH, Bugarske, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Moldavije, Rumunije, Srbije i Slovenije, saopćeno je iz Sarajevo-osiguranja.
 
Sarajevo-osiguranje je za 2013. godinu pozicionirano na 43 mjesto najvećih regionalnih osiguravajućih društava po ostvarenoj premiji.
 
Prema posljednjim zvaničnim dostupnim podacima za prvih osam mjeseci 2014. godine, Sarajevo-osiguranje ostaje vodeće društvo na tržištu osiguranja Bosne i Hercegovine sa 45,5 miliona KM ostvarene premije te tržišnim udjelom kod društava sa područja Federacije u iznosu od 16,5 posto.
 
Tokom prvih osam mjeseci 2014. godine Sarajevo-osiguranje je riješilo i isplatilo 18,6 miliona KM šteta svih vrsta osiguranja, po čemu je također na prvoj poziciji u BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik