Iskoristiti potencijale obnovljivih izvora energije

Bez autora
Sep 30 2014

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ocenila je danas da je cilj da se u Srbiji do 2020. godine 27 odsto energije proizvede iz energetski obnovljivih izvora optimističan. Mihajlović je otvarajući dvodnevni međunarodni forum o čistim energetskim tehnologijama “Energetska povelja 2014 – Održivi razvoj Srbije” u Novom Sadu istakla da se mora raditi na tome da se taj cilj i realizuje. Ona je ukazala na to da Srbija ima kvalitetne energetske potencijale, koje bi, kako je dodala, trebalo što bolje iskoristiti. Predsedavajući ovom forumu Tihomir Simić naglasio je da briga za energetsku sigurnost svake zemlje predstavlja početak i kraj svih razmišljanja o boljem životu građana.

Iskoristiti potencijale obnovljivih izvora energijePotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ocenila je danas da je cilj da se u Srbiji do 2020. godine 27 odsto energije proizvede iz energetski obnovljivih izvora optimističan.

Mihajlović je otvarajući dvodnevni međunarodni forum o čistim energetskim tehnologijama “Energetska povelja 2014 – Održivi razvoj Srbije” u Novom Sadu istakla da se mora raditi na tome da se taj cilj i realizuje.

Ona je ukazala na to da Srbija ima kvalitetne energetske potencijale, koje bi, kako je dodala, trebalo što bolje iskoristiti.

Predsedavajući ovom forumu Tihomir Simić naglasio je da briga za energetsku sigurnost svake zemlje predstavlja početak i kraj svih razmišljanja o boljem životu građana.

Inicijativa za ustanovljavanje Nacionalne energetske povelje Srbije nastala je kao rezultat višegodišnjih analiza uspešnosti, odnosno, neuspešnosti zemalja u regionu u sprovođenju usvojenih nacionalnih energetskih strategija, rekao je Simić.

U radu ovog, osmog po redu, foruma učestvuje više od 400 stručnjaka, među kojima su predstavnici ministarstava energetike iz zemalja regiona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik