Probanka prodala udjel u Pivovarni Laško

Bez autora
Oct 05 2014

Nakon što je u utorak svoj udio u Pivovarni Laško prodala Gorenjska banka, to je prekjučer učinila i Probanka. Tijekom tjedna oko 11% Laškoga dobilo je nove vlasnike. Podsjetimo, Probanka je u kolovozu 2009. otkupila 443.499 dionica Pivovarne Laško, što je tada predstavljalo 5,07-postotni udio dionica i glasačkih prava u tom društvu. Jučer je Probanka prodala 4,85% te pivovarske tvrtke, dok će ostatak vrijednosnih papira, prema izvješću slovenskih Financa vlasnik preuzeti danas. Oko trećine dionica kupit će fond KD, dok je ostatak predviđen stranoj burzovnoj kući Alta. Uoči posla s nekadašnjim dioničarom Probankom, najviše dionica 1,24 posto cjelokupnog izdatka Laškog, kupila je inozemna Skandinavska Enskilda Banken i Publikuma (1,12 posto), Zveze bank Celovec (dobar postotak), te slab postotak KD Fondovi, SOP i klijenti Zagrebačke banke.

Probanka prodala udjel u Pivovarni LaškoNakon što je u utorak svoj udio u Pivovarni Laško prodala Gorenjska banka, to je prekjučer učinila i Probanka. Tijekom tjedna oko 11% Laškoga dobilo je nove vlasnike.

Podsjetimo, Probanka je u kolovozu 2009. otkupila 443.499 dionica Pivovarne Laško, što je tada predstavljalo 5,07-postotni udio dionica i glasačkih prava u tom društvu. Jučer je Probanka prodala 4,85% te pivovarske tvrtke, dok će ostatak vrijednosnih papira, prema izvješću slovenskih Financa vlasnik preuzeti danas.

Oko trećine dionica kupit će fond KD, dok je ostatak predviđen stranoj burzovnoj kući Alta. Uoči posla s nekadašnjim dioničarom Probankom, najviše dionica 1,24 posto cjelokupnog izdatka Laškog, kupila je inozemna Skandinavska Enskilda Banken i Publikuma (1,12 posto), Zveze bank Celovec (dobar postotak), te slab postotak KD Fondovi, SOP i klijenti Zagrebačke banke.

Od 22. rujna dionica je porasla tek sedam posto - za dionicu je potrebno izdvojiti 22,2 eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik