INA za zbrinjavanje radnika izdvaja više od 100 milijuna kuna

Bez autora
Oct 07 2014

Na današnjoj sjednici, Uprava INA-Industrije nafte, d.d. je donijela jednoglasnu odluku o Programu zbrinjavanja. U sklopu provedbe Programa, kompanija razmatra model otpremnina koji trenutno, sukladno Kolektivnom ugovoru, iznosi 60% prosječne mjesečne plaće radnika po godini rada kod poslodavca, a bez ograničenja iznosa otpremnine. Očekuje se da će kompanija za otpremnine izdvojiti preko 100 milijuna kuna te da će u prosjeku otpremnine za branitelje iznositi oko 300.000 kn neto, a za ostale oko 220.000 kn neto. Program zbrinjavanja pokrenut je uslijed organizacijskih promjena i promjena u radnim procesima i tehnologiji te slijedeći potrebu da se postigne veća razina učinkovitosti i dugoročno održi konkurentnost. Kako je ranije već istaknuto, kompanija nastavlja tražiti druga prihvatljiva rješenja za radnike koji su proglašeni viškom, što uključuje njihovu prekvalifikaciju ili dokvalifikaciju, rad u nepunom radnom vremenu ili zapošljavanje radnika na drugim poslovima u skladu s poslovnim potrebama te traženim kompetencijama i kvalifikacijama.

INA za zbrinjavanje radnika izdvaja više od 100 milijuna kunaNa današnjoj sjednici, Uprava INA-Industrije nafte, d.d. je donijela jednoglasnu odluku o Programu zbrinjavanja.

U sklopu provedbe Programa, kompanija razmatra model otpremnina koji trenutno, sukladno Kolektivnom ugovoru, iznosi 60% prosječne mjesečne plaće radnika po godini rada kod poslodavca, a bez ograničenja iznosa otpremnine. Očekuje se da će kompanija za otpremnine izdvojiti preko 100 milijuna kuna te da će u prosjeku otpremnine za branitelje iznositi oko 300.000 kn neto, a za ostale oko 220.000 kn neto.

- Program zbrinjavanja pokrenut je uslijed organizacijskih promjena i promjena u radnim procesima i tehnologiji te slijedeći potrebu da se postigne veća razina učinkovitosti i dugoročno održi konkurentnost. Kako je ranije već istaknuto, kompanija nastavlja tražiti druga prihvatljiva rješenja za radnike koji su proglašeni viškom, što uključuje njihovu prekvalifikaciju ili dokvalifikaciju, rad u nepunom radnom vremenu ili zapošljavanje radnika na drugim poslovima u skladu s poslovnim potrebama te traženim kompetencijama i kvalifikacijama. Predviđa se da će se time smanjiti broj radnika obuhvaćenih programom. Hrvatski zavod za zapošljavanje će zaprimiti Program u narednim danima, u skladu sa zakonskom procedurom, poručuju iz kompanije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik