Kraš počeo plasman proizvoda u Aziju

Bez autora
Oct 13 2014

Konditorska industrija Kraš početkom listopada počela je s izvozom svojih slatkiša u Južnu Koreju, a u pripremi je i druga pošiljka za Japan, izvijestili su danas iz te zagrebačke kompanije. Kako se navodi u priopćenju, na policama korejskih trgovina naći će se tako Kiki i gumeni bomboni, dok je za Japan u pripremi već druga pošiljka Kraševih napolitanki. Otvaranje novih tržišta rezultat je dugoročnih pregovora i suradnje s korejskim i japanskim poduzetnicima nakon uspostavljenih kontakata na svjetskim sajmovima, ističu iz te kompanije. Kraš danas blizu 50 posto svojih prihoda ostvaruje na inozemnim tržištima, među kojima su i zemlje regije, Europske unije i prekomorja. Upravo na ovim posljednjima, tržištima Saudijske Arabije, SAD-a, Kanade i Australije ostvarujemo najviše stope rasta.

Kraš počeo plasman proizvoda u AzijuKonditorska industrija Kraš početkom listopada počela je s izvozom svojih slatkiša u Južnu Koreju, a u pripremi je i druga pošiljka za Japan, izvijestili su danas iz te zagrebačke kompanije.

Kako se navodi u priopćenju, na policama korejskih trgovina naći će se tako Kiki i gumeni bomboni, dok je za Japan u pripremi već druga pošiljka Kraševih napolitanki.

Otvaranje novih tržišta rezultat je dugoročnih pregovora i suradnje s korejskim i japanskim poduzetnicima nakon uspostavljenih kontakata na svjetskim sajmovima, ističu iz te kompanije.

Kraš danas blizu 50 posto svojih prihoda ostvaruje na inozemnim tržištima, među kojima su i zemlje regije, Europske unije i prekomorja. Upravo na ovim posljednjima, tržištima Saudijske Arabije, SAD-a, Kanade i Australije ostvarujemo najviše stope rasta. Izvoz na njih je već u prvih devet mjeseci povećan za 12 posto, dok je ukupni izvoz povećan za 5,5 posto. U prošloj godini započeli smo s izvozom na tržišta sjeverne Afrike, pa je i ovaj posljednji, izvoz u Koreju i Japan nastavak nastojanja za nalaženjem pozicija na novim, propulzivnim tržištima na kojima se navike potrošača ubrzano mijenjaju, istaknuo je Damir Bulić, predsjednik Uprave Kraša.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik