JobFAIR ´14 - Nova prilika da iskoristite svoju šansu!

Bez autora
Oct 14 2014

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope EESTEC, lokalni komitet Sarajevo, ove godine organizuje, šesti po redu, Sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta „JobFAIR '14 – Iskoristi svoju šansu!“. Sajam će se održati 10. i 11. novembra ove godine u Kampusu Univerziteta u Sarajevu.JobFAIR pruža razne mogućnosti, kako studentima tako i poslodavcima. Studenti imaju priliku da lično razgovaraju sa predstavnicima firmi i da ostvare kontakte, da se informišu o tome šta poslodavci očekuju od njih i koje vještine su poželjne za njihovu struku te na osnovu toga rade na usavršavanju ličnog profila.

JobFAIR ´14 - Nova prilika da iskoristite svoju šansu!Udruženje studenata elektrotehnike Evrope EESTEC, lokalni komitet Sarajevo, ove godine organizuje, šesti po redu, Sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta „JobFAIR '14 – Iskoristi svoju šansu!“. Sajam će se održati 10. i 11. novembra ove godine u Kampusu Univerziteta u Sarajevu.

JobFAIR pruža razne mogućnosti, kako studentima tako i poslodavcima. Studenti imaju priliku da lično razgovaraju sa predstavnicima firmi i da ostvare kontakte, da se informišu o tome šta poslodavci očekuju od njih i koje vještine su poželjne za njihovu struku te na osnovu toga rade na usavršavanju ličnog profila. Još jedna od prednosti je i mogućnost ostavljanja CV-a u CV bazu podataka, što predstavlja šansu više da ih poslodavci pozovu na razgovor za posao. Tokom Sajma predstavnici kompanija učesnica imaju priliku upoznati studente sa načinom rada unutar kompanije, programima zapošljavanja, usavršavanja i praksi koje imaju te im pružiti detaljne informacije o profesionalnoj i ličnoj karti koju potencijalni uposlenici trebaju ispuniti. Bitno je naglasiti da je JobFAIR organizovan isključivo od strane studenata i to je ono što ga odvaja od ostalih sajmova zapošljavanja.

Lokalni komitet Sarajevo svake godine organizuje niz značajnih projekata lokalnog i internacionalnog karaktera, kao što su stručne radionice, soft skills treninzi, kulturne razmjene i slično, ali najveći i najuspješniji projekat je upravo JobFAIR. Značajan uspjeh sajmova iz prethodnih pet godina je dokaz da se trud i ulaganje uvijek isplati, i to dodatno motiviše članove Udruženja da se aktiviraju i na bilo koji način doprinesu organizaciji ovogodišnjeg projekta.

Ovogodišnjim Sajmom će se još jednom pokazati da Bosna i Hercegovina ima kvalitetan mladi kadar te da su studenti aktivni i da ne čekaju, nego sami stvaraju šansu za sebe i za svoje kolege.

JobFAIR je idealna prilika da kompanije upoznaje studente sa onim čime se bave i kakvi zaposlenici im trebaju, a ujedno i pronađu stručan mladi kadar na jednom mjestu.

Ovom prilikom EESTEC LC Sarajevo poziva sve kompanije koje žele učestvovati na Sajmu, da se jave putem e-mail adrese prijava@jobfair.ba. Više informacija možete pronaći na oficijelnoj stranici Sajma www.jobfair.ba.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik