Do kraja godine zaduženje za još 110 miliona KM

Bez autora
Oct 15 2014

Nakon jučerašnje aukcije petogodišnjih obveznica Federacije BiH na kojoj je za finansiranje budžetskih potreba prikupljeno 49.97 miliona KM, Federalno ministarstvo finansija će se do kraja godine još dva puta zadužiti na unutrašnjem tržištu.Prema kalendaru aukcija za četvrti kvartal ove godine 12. novembra održat će se aukcija trezorskskih zapisa u ukupnom iznosu do 20 mil. KM, a 3. decembra aukcija obveznica u iznosu do 90 mil. KM. U prva tri kvartala 2014. godine Vlada Federacije BiH izvršila je izdanja trezorskih zapisa u ukupnom iznosu 220 mil. KM i obveznica u iznosu od 50 mil. KM.

Do kraja godine zaduženje za još 110 miliona KMNakon jučerašnje aukcije petogodišnjih obveznica Federacije BiH na kojoj je za finansiranje budžetskih potreba prikupljeno 49.97 miliona KM, Federalno ministarstvo finansija će se do kraja godine još dva puta zadužiti na unutrašnjem tržištu.

Prema kalendaru aukcija za četvrti kvartal ove godine 12. novembra održat će se aukcija trezorskskih zapisa u ukupnom iznosu do 20 mil. KM, a 3. decembra aukcija obveznica u iznosu do 90 mil. KM.

U prva tri kvartala 2014. godine Vlada Federacije BiH izvršila je izdanja trezorskih zapisa u ukupnom iznosu 220 mil. KM i obveznica u iznosu od 50 mil. KM.

Na dan 30.09.2014. godine nedospjeli dug Vlade Federacije BiH po izdatim trezorskim zapisi ma iznosi 160 mil.KM.

Realizacijom plana izdanja vrijednosnih papira za IV kvartal, u Vladi Federacije BiH navode da će ispuniti plan neto finansiranja Budžeta Federacije BiH za 2014. godinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik