Nova fabrika u Senti

Mađarska kompanija "Tisza Cipo" u Senti otvara fabriku "Tisa Automotive", čija je osnovna proizvodnja namenjena auto-industriji. Pokrajinska Vlada subvencionisaće zapošljavanje 100 radnika, koliko je planirano u prvoj fazi rada novootvorenog pogona kompanije "Tisa Automotive". Tim povodom, u Senti je danas boravio pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin. Proizvodnja električnih kablova za potrebe auto-industrije, odnosno komponente koje će se raditi u novom pogonu Kompanije "Tisa Automotive", u prvoj fazi rada omogućiće zapošljavanje oko 100-ak radnika. Pokrajinska Vlada će preko NSZZ subvencionisati nova radna mesta i obuku zaposlenih.

Nova fabrika u SentiMađarska kompanija "Tisza Cipo" u Senti otvara fabriku "Tisa Automotive", čija je osnovna proizvodnja namenjena auto-industriji. Pokrajinska Vlada subvencionisaće zapošljavanje 100 radnika, koliko je planirano u prvoj fazi rada novootvorenog pogona kompanije "Tisa Automotive". Tim povodom, u Senti je danas boravio pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin.

Proizvodnja električnih kablova za potrebe auto-industrije, odnosno komponente koje će se raditi u novom pogonu Kompanije "Tisa Automotive", u prvoj fazi rada omogućiće zapošljavanje oko 100-ak radnika. Pokrajinska Vlada će preko NSZZ subvencionisati nova radna mesta i obuku zaposlenih.

"Siguran sam da je ovo dobra vest, jer danas zaposliti 100 ljudi je svakako nešto što nam je najpotrebnije. Angažman, koji podrazumeva subvencije za zapošljavanje, kao i obuku novozaposlenih i saradnju sa Edukativnim centrom sasvim sigurno daje rezultate. Politika privlačenja stranih investicija u Vojvodini još više dobija na zamahu", ocenio je Miroslav Vasin.

Opština Senta svakako spada u red onih vojvođanskih opština koje su uspele da privuku strane investitore i pokrenu privredu.

"U proteklih nekoliko godina naš Sekretarijat je uložio preko 70 miliona dinara i preko naših subvencija u Senti je zaposleno oko 350 radnika. Ove godine smo sarađivali u oblasti udruživanja sredstava za zapošljavanje putem javnih radova, pripravnika i stručne prakse", napominje Vasin.

"Ovde će, nadamo se, vrlo brzo početi sa radom perspektivan pogon, sa više stotina radnika. Belgijsko-holandska firma kupila je 6 hektara u industrijskoj zoni, a tokom iduće godine očekujemo da na tom prostoru počne izgradnja termo-elektrana na biomasu", najavio je Rudolf Cegledi, predsednik opštine Senta.

Primer senćanske opštine svakako je najbolji pokazatelje kako se čak 11 vojvođanskih opština našlo na listi 20 najuspešnijih lokalnih zajednica u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik