Maras: Ove godine osnovano je 17.000 obrta i trgovačkih društava

Bez autora
Oct 22 2014

U Klisu je ministar poduzetništva Gordan Maras otvorio Poduzetnički inkubator, prvu tvrtku u potpunom vlasništvu Općine, osnovanu sredstvima dobivenim od Ministarstva poduzetništva i obrta. Inkubator ima 13 radnih jedinica, a za sada ga koristi sedam kliških poduzetnika. Troškove za prostor u prvoj godini ne plaćaju, a poduzetnici u inkubatoru mogu dobiti administrativno-logističku podršku, savjet, izraditi poslovni plan... Oko 17.000 obrta i trgovačkih društava koji su osnovani ove godine treba naći što bolju infrastrukturu, mogućnost da oni koji u prvim godinama neće imati velike prihode dobiju šansu za preživjeti. Nakon faze inkubiranja može se lakše izaći na tržište. I dalje ćemo razvijati ovakve projekte. Sredstava ima. Krajem godine bit će raspisan natječaj za 70 milijuna eura iz europskih fondova i naravno da sam zainteresiran da što prije taj novac utrošimo u Hrvatskoj, rekao je Maras.

Maras: Ove godine osnovano je 17.000 obrta i trgovačkih društavaU Klisu je ministar poduzetništva Gordan Maras otvorio Poduzetnički inkubator, prvu tvrtku u potpunom vlasništvu Općine, osnovanu sredstvima dobivenim od Ministarstva poduzetništva i obrta. Inkubator ima 13 radnih jedinica, a za sada ga koristi sedam kliških poduzetnika. Troškove za prostor u prvoj godini ne plaćaju, a poduzetnici u inkubatoru mogu dobiti administrativno-logističku podršku, savjet, izraditi poslovni plan...

- Oko 17.000 obrta i trgovačkih društava koji su osnovani ove godine treba naći što bolju infrastrukturu, mogućnost da oni koji u prvim godinama neće imati velike prihode dobiju šansu za preživjeti. Nakon faze inkubiranja može se lakše izaći na tržište. I dalje ćemo razvijati ovakve projekte. Sredstava ima. Krajem godine bit će raspisan natječaj za 70 milijuna eura iz europskih fondova i naravno da sam zainteresiran da što prije taj novac utrošimo u Hrvatskoj – rekao je Maras. Njegovo ministarstvo u inkubator na Klisu uložilo je 450.000 kuna, Općina Klis 150.000.

Jakov Vetma, načelnik Klisa, kaže da  će inkubator biti potpora poduzetnicima, ali i razvojna agencija za Općinu koja će raditi projekte s kojima će se natjecati za financiranje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik