Povećati broj drumskih dozvola za Rusiju

Bez autora
Oct 23 2014

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ministrom saobraćaja Ruske Federacije Maksimom Sokolovim o povećanju kontingenta dozvola za međunarodne prevoznike za rusko tržište.Mihajlović je podsetila na to da se robna razmena između dve zemlje povećava, uz očekivanje da će ove godine premašiti nivo od tri milijarde dolara. Ona je ocenila da je iz tog razloga veoma važno da se poveća broj dozvola i na taj način izađe u susret potrebama prevoznika, uz napomenu da postojeći kontingent dozvola ne zadovoljava rastuće potrebe.

Povećati broj drumskih dozvola za RusijuPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ministrom saobraćaja Ruske Federacije Maksimom Sokolovim o povećanju kontingenta dozvola za međunarodne prevoznike za rusko tržište.

Mihajlović je podsetila na to da se robna razmena između dve zemlje povećava, uz očekivanje da će ove godine premašiti nivo od tri milijarde dolara.

Ona je ocenila da je iz tog razloga veoma važno da se poveća broj dozvola i na taj način izađe u susret potrebama prevoznika, uz napomenu da postojeći kontingent dozvola ne zadovoljava rastuće potrebe.

Ruska strana je spremna da razgovara o liberalizaciji režima dozvola, što će biti jedna od tema naredne sednice Mešovite komisije za drumski transport Rusije i Srbije, koja će se održati sredinom novembra u Beogradu.

Tom prilikom biće reči o liberalizaciji dozvola za kamione kategorije euro 3, 4, 5 i 6, odnosno o povećanju broja bilateralno tranzitnih dozvola za 1.500 do kraja ove godine i na ukupno 12.000 u narednoj godini.

Takođe, jedna od tema biće i veće učešće ruskih prevoznika u robnoj razmeni između dve zemlje.

Mihajlović i Sokolov su konstatovali da je saradnja u oblasti saobraćaja dobra, posebno zbog ubrzane realizacije infrastrukturnih projekata, kao i da postoje mogućnosti za započinjanje novih projekata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik