Amerikanci otvaraju rudnik u Boru?

Bez autora
Oct 23 2014

Ako dosadašnji rezultati istraživanja potvrde da je profitabilno da američka kompanija „Friport Mekmoran“ u okolini Bora otvori rudnik, to će za ovaj kraj značiti sigurnu budućnost, dok će državi Srbiji doneti nova radna mesta, investicije, zapošljavanje mladih ljudi, punjenje republičkog budžeta... Prema tome, smatram da je u pitanju prilika koja se ne sme propustiti. Ovo je glavna poruka koju je u četvrtak, prilikom posete Boru, preneo Majkl Kirbi, ambasador SAD u Srbiji, nakon što je sa Aleksandrom Antićem, ministrom rudarstva, predstavnicima lokalne samouprave i menadžmentom „Friporta“ obišao istražna polja u vlasništvu američke kompanije.

Amerikanci otvaraju rudnik u Boru?Ako dosadašnji rezultati istraživanja potvrde da je profitabilno da američka kompanija „Friport Mekmoran“ u okolini Bora otvori rudnik, to će za ovaj kraj značiti sigurnu budućnost, dok će državi Srbiji doneti nova radna mesta, investicije, zapošljavanje mladih ljudi, punjenje republičkog budžeta... Prema tome, smatram da je u pitanju prilika koja se ne sme propustiti.

Ovo je glavna poruka koju je u četvrtak, prilikom posete Boru, preneo Majkl Kirbi, ambasador SAD u Srbiji, nakon što je sa Aleksandrom Antićem, ministrom rudarstva, predstavnicima lokalne samouprave i menadžmentom „Friporta“ obišao istražna polja u vlasništvu američke kompanije.

Podsetimo, američka kompanija objavila je preliminarne procene da je u okolini Bora otkrila ležište od 65 miliona tona rude sa srednjim sadržajem bakra većim od tri procenata, dok se u RTB sada eksploatiše ruda sa najviše 0,4 procenta crvenog metala. Međutim, istraživanja se nastavljaju i očekuje se da konačni rezultati budu još povoljniji.

- Investicija u geološka istraživanja je ulaganje u budućnost - podvukao je ambasador SAD.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik