Viadukt: Gubitak od 11,4 milijuna kuna zbog kišnog vremena

Bez autora
Oct 27 2014

Viadukt je u prvih devet mjeseci ove godine poslovao je s gubitkom od 11,4 milijuna kuna, dok je u istom prošlogodišnjem razdoblju imao dobit od 3,3 milijuna kuna, objavljeno je danas iz te građevinske kompanije. Uprava Viadukta takav gubitak tumači posljedicom smanjenih prihoda uzrokovanih ekstremno kišnim vremenom, koje je ometalo radove, napose zemljane. Ukupni prihodi te kompanije u prvih devet mjeseci iznosili su 587,7 milijuna kuna, što je 4 posto manje u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Istodobno, ukupni rashodi iznosili su 599,2 milijuna kuna te su bili 1,6 posto manji. Samo u trećem tromjesečju gubitak te kompanije dosegnuo je 9,69 milijuna kuna. Usporedbe radi, u trećem tromjesečju 2013. Viadukt je poslovao s dobiti od 2,86 milijuna kuna.

Viadukt: Gubitak od 11,4 milijuna kuna zbog kišnog vremenaViadukt je u prvih devet mjeseci ove godine poslovao je s gubitkom od 11,4 milijuna kuna, dok je u istom prošlogodišnjem razdoblju imao dobit od 3,3 milijuna kuna, objavljeno je danas iz te građevinske kompanije.

Uprava Viadukta takav gubitak tumači posljedicom smanjenih prihoda uzrokovanih ekstremno kišnim vremenom, koje je ometalo radove, napose zemljane.

Ukupni prihodi te kompanije u prvih devet mjeseci iznosili su 587,7 milijuna kuna, što je 4 posto manje u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Istodobno, ukupni rashodi iznosili su 599,2 milijuna kuna te su bili 1,6 posto manji.

Samo u trećem tromjesečju gubitak te kompanije dosegnuo je 9,69 milijuna kuna. Usporedbe radi, u trećem tromjesečju 2013. Viadukt je poslovao s dobiti od 2,86 milijuna kuna.

Ukupni prihodi u tome su razdoblju dosegnuli 198,2 milijuna kuna, što je 13 posto manje nego u lanjskom trećem tromjesečju.

U Viaduktu očekuju nastavak teških uvjeta poslovanja na domaćem tržištu te najavljuju održivo širenje na strana tržišta kao stratešku odrednicu u budućim godinama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik