Sigurna poslovna klima za investitore

Bez autora
Oct 29 2014

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas u Londonu investicionu konferenciju koju organizuje Britansko-srpska privredna komora, osnovana pre pet godina sa ciljem da osnaži poslovne veze srpske i britanske privrede.Vučić je tom prilikom upoznao prisutne sa reformskim merama koje Vlada sprovodi, kao i sa zakonima koji su usvojeni kako bi popravili investicionu klimu u našoj zemlji. On je poručio da je ova vlada, koja ima najveću podršku u istoriji srpskog demokratskog društva, odlučna u tome da poboljša poslovni ambijent u Srbiji.

Sigurna poslovna klima za investitorePredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas u Londonu investicionu konferenciju koju organizuje Britansko-srpska privredna komora, osnovana pre pet godina sa ciljem da osnaži poslovne veze srpske i britanske privrede.

Vučić je tom prilikom upoznao prisutne sa reformskim merama koje Vlada sprovodi, kao i sa zakonima koji su usvojeni kako bi popravili investicionu klimu u našoj zemlji.

On je poručio da je ova vlada, koja ima najveću podršku u istoriji srpskog demokratskog društva, odlučna u tome da poboljša poslovni ambijent u Srbiji.

Ostvarena je politička i makroekonomska stabilnost, kao osnovni preduslov za privlačenje stranih investicija i sigurnost njihovog kapitala, istakao je premijer i ponovio da su ekonomske reforme, ekonomski rast i smanjenje nezaposlenosti prioriteti Vlade.

Vlada je počela da reformiše Srbiju sa jasnim ciljem da postane najatraktivnija investiciona destinacija u regionu. Naš cilj je da imamo više stranih ulaganja, kao i više investicija iz Velike Britanije, zaključio je Vučić.

Prisutnima se obratio i ministar finansija u Vladi Republike Srbije Dušan Vujović, koji je naglasio da je Srbija na početku dugog puta i da je vreme da nadoknadi ono što je izgubljeno u poslednje dve decenije.

Vujović je poručio investitorima da će im Vlada Srbije omogućiti sigurnu poslovnu klimu.

Srbija je na finansijskom tržištu još od 2011. godine i sada mora da dokaže ulagačima da su dobro investirali i da treba da ulažu još više, ukazao je ministar.

Na skupu je govorio i bivši kancelar Austrije Alfred Guzenbauer, koji je istakao da su u Srbiji svi posvećeni evropskom putu – i Vlada i predstavnici poslovnog sveta, kao i narod.

Srbija je učinila sve kada je reč o reformama i ona će se pokazati kao‎ odgovoran partner Evropi, poručio je Guzenbauer.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik