Uređaji sa žigom "digital TV" jedini provereni

Bez autora
Oct 30 2014

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije, kao institucija nadležna za sprovođenje procesa digitalizacije TV signala, saopštilo je danas da se uređaji za digitalizaciju programa mogu kupiti samo u prodavnicama tehničke opreme. Ministarstvo, usled učestalih telefonskih poziva građanima sa ponudama za prodaju i ugradnju uređaja za digitalizaciju TV signala, upozorava na to da ne postoje ovlašćeni radnici koji ugrađuju set-top boksove, kao i da je apsolutna neistina da su oni tu ispred države da pomognu građanima u procesu digitalizacije. U lažnim telefonskim pozivima navodi se da cena ove usluge trenutno iznosi 2.000 dinara, a da će nakon Nove godine biti povećana na 7.000 dinara. Ministarstvo naglašava da se uređaji za digitalizaciju programa mogu kupiti u prodavnicama tehničke opreme i da njihova cena iznosi približno 2.500 dinara.

Uređaji sa žigom "digital TV" jedini provereniMinistarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije, kao institucija nadležna za sprovođenje procesa digitalizacije TV signala, saopštilo je danas da se uređaji za digitalizaciju programa mogu kupiti samo u prodavnicama tehničke opreme.

Ministarstvo, usled učestalih telefonskih poziva građanima sa ponudama za prodaju i ugradnju uređaja za digitalizaciju TV signala, upozorava na to da ne postoje ovlašćeni radnici koji ugrađuju set-top boksove, kao i da je apsolutna neistina da su oni tu ispred države da pomognu građanima u procesu digitalizacije.

U lažnim telefonskim pozivima navodi se da cena ove usluge trenutno iznosi 2.000 dinara, a da će nakon Nove godine biti povećana na 7.000 dinara.

Ministarstvo naglašava da se uređaji za digitalizaciju programa mogu kupiti u prodavnicama tehničke opreme i da njihova cena iznosi približno 2.500 dinara.

Procedura priključenja set-top boksa veoma je jednostavna i ne zahteva angažovanje majstora, s obzirom na to da se uz svaki kupljeni uređaj dobija uputstvo za njegovo instaliranje i korišćenje.

U cilju suzbijanja ovih neistinitih poziva, Ministarstvo poziva građane da podnesu prijavu MUP-u ukoliko dobiju poziv od takozvanih ovlašćenih radnika, firmi i servisa.

Žig garancije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija "digital TV" jedina je garancija da se radi o proverenim uređajima, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik