Uvođenje "crnih" i "belih" listi za izvođače radova

Bez autora
Nov 02 2014

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović istakla je da država priprema "crne" i "bele" liste za izvođače radova, pri čemu će jasno biti razdvojeni oni koji ne ispunjavaju obaveze i ne poštuju rokove, od onih koji to čine.Mihajlović je objasnila da "crna" lista nikoga neće eliminisati trajno, uz napomenu da će svi koji otklone propuste biti vraćeni na "belu" listu.

Uvođenje "crnih" i "belih" listi za izvođače radovaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović istakla je da država priprema "crne" i "bele" liste za izvođače radova, pri čemu će jasno biti razdvojeni oni koji ne ispunjavaju obaveze i ne poštuju rokove, od onih koji to čine.

Mihajlović je u intervjuu za današnje izdanje dnevnog lista „Večernje novosti“ objasnila da "crna" lista nikoga neće eliminisati trajno, uz napomenu da će svi koji otklone propuste biti vraćeni na "belu" listu.

Govoreći o radu resornog ministarstva, ona je navela da su određeni mentori za sve ključne projekte, pojačane terenske kontrole i uveden red u odnose između investitora, projektanata i izvođača radova.

Prema njenim rečima, svi izvođači koji ne ispunjavaju obaveze se opominju i protiv njih se pokreću sporovi, a, zahvaljujući tome, danas se gradi mnogo brže nego ranije, uz mnogo više odgovornosti prema svakom dinaru građana Srbije.

Danas jasno znamo da će Koridor 10, koji će nas vratiti na saobraćajnu mapu Evrope, biti završen do 2016. godine, poručila je Mihajlović.

Uporedo s tim, ubrzano se gradi Koridor 11, dok će u naredne tri godine biti obnovljeno 1.100 kilometara regionalnih puteva, u šta će biti uloženo više od 400 miliona evra, naglasila je ona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik