NKBM u novom pokušaju prodaje dijela imovine

Bez autora
Nov 05 2014

Nova kreditna banka Maribor (NKBM) je prošlog tjedna objavila već treći neobvezujući poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina u njenom vlasništvu. Banka nije odgovorila na upit slovenske tiskovne agencije (STA) kakav je uspjeh ranijih poziva iz travnja i lipnja ove godine. Rekli su samo da su rezultati u skladu s očekivanjima i trenutnim uvjetima na tržištu nekretnina. U banci naglašavaju da pozivom nisu obuhvaćene zaplijenjene nekretnine, jer u slučaju nekretnina stečenih hipotekarnim jamstvom prodaja se obavlja kroz stečajni ili izvršni postupak. Dio nekretnina, uglavnom poslovni prostori, ponuđen je već nekoliko puta, ali zbog trenutnog gospodarskog okruženja nisu tržišno zanimljive.

NKBM u novom pokušaju prodaje dijela imovineNova kreditna banka Maribor (NKBM) je prošlog tjedna objavila već treći neobvezujući poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina u njenom vlasništvu.

Banka nije odgovorila na upit slovenske tiskovne agencije (STA) kakav je uspjeh ranijih  poziva iz travnja i lipnja ove godine. Rekli su samo da su rezultati u skladu s očekivanjima i trenutnim uvjetima na tržištu nekretnina. Ubanci naglašavaju da pozivom nisu obuhvaćene zaplijenjene nekretnine, jer u slučaju nekretnina stečenih hipotekarnim jamstvom prodaja se obavlja kroz stečajni ili izvršni postupak, piše Dnevnik.

Dio nekretnina, uglavnom poslovni prostori, ponuđen je već nekoliko puta, ali zbog trenutnog gospodarskog okruženja nisu tržišno zanimljive. 

Novim pozivom NKBM-a, KBM Leasinga i Gorica Leasinga obuhvaćeni su poslovni prostori, stanovi, kuće i nedovršeni stambeni objekti, neizgrađena stambena zemljišta i apartmani širom Slovenije. Ukupno je riječ o 46 nekretnina za koje prodavatelj nije odredio početnu cijenu. Ponude se prikupljaju do 14. studenoga.

Druga najveća slovenska banka na temelju plana restrukturiranja i obveza preuzetih prema Europskoj komisiji obvezala se da će pokušati prodati nepotrebnu imovinu, među kojima su leasing društva, odnosno njihova imovina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik