Održana sjednica Vlade Kantona Sarajevo: Nacrt budžeta za iduću godinu skoro 628 miliona KM

Bez autora
Nov 16 2014

Vlada Kantona Sarajevo utvrdila je jučer Nacrt Budžeta Kantona Sarajevo za 2015. godinu koji u svojoj strukturi i iznosima prati nedavno utvrđeni prijedlog Rebalansa budžeta za tekuću godinu. Kako je naglašeno, Nacrt budžeta od 627.900.000 KM utvrđen je na osnovu okvira koji su definisani od strane Federalnog ministarstva finansija, te na osnovu analiza Odjela za makroekonomsku analizu indirektnih poreza i sadrži u ovom iznosu projecirane prihode Kantona Sarajevo za narednu godinu. U Nacrtu nije prikazan deficit budžeta u ovoj godini koji će biti poznat sa završnim računom, nisu uključeni namjenski razgraničeni prihodi kao ni buduća kreditna zaduženja Kantona Sarajevo. Kroz dalje kreiranje budžeta za 2015. godinu Vlada i Skupština KS-a u novom sazivu moći će definisati svoju politiku i programske ciljeve te je, kako je navedeno, ostavljeno njima da uokvire i donesu konačan budžet.

Održana sjednica Vlade Kantona Sarajevo: Nacrt budžeta za iduću godinu skoro 628 miliona KMVlada Kantona Sarajevo utvrdila je jučer Nacrt Budžeta Kantona Sarajevo za 2015. godinu koji u svojoj strukturi i iznosima prati nedavno utvrđeni prijedlog Rebalansa budžeta za tekuću godinu.

Kako je naglašeno, Nacrt budžeta od 627.900.000 KM utvrđen je na osnovu okvira koji su definisani od strane Federalnog ministarstva finansija, te na osnovu analiza Odjela za makroekonomsku analizu indirektnih poreza i sadrži u ovom iznosu projecirane prihode Kantona Sarajevo za narednu godinu.

Deficit budžeta

U Nacrtu nije prikazan deficit budžeta u ovoj godini koji će biti poznat sa završnim računom, nisu uključeni namjenski razgraničeni prihodi kao ni buduća kreditna zaduženja Kantona Sarajevo. Kroz dalje kreiranje budžeta za 2015. godinu Vlada i Skupština KS-a u novom sazivu moći će definisati svoju politiku i programske ciljeve te je, kako je navedeno, ostavljeno njima da uokvire i donesu konačan budžet.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik