Podrška SB završetku procesa restrukturiranja preduzeća

Bez autora
Nov 19 2014

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa delegacijom Svetske banke (SB) o programima neophodnim za sprovođenje mera u oblasti zapošljavanja. Delegacija Svetske banke, koju su predvodili šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji Toni Verheijen, vođa Tima projekta konkurentnosti i zapošljavanja Tomas Heven i stručnjak u oblasti rada Johanes Ketl, izrazila je spremnost da podrži Vladu Srbije u završetku procesa restrukturiranja preduzeća. Pomoć će biti pružena kroz sprovođenje programa za unapređenje investicija i veću produktivnost, koja će biti postignuta povećanjem izvoza i broja radnih mesta. U razgovoru je ocenjeno da je ovo kritična oblast i da je potrebno obezbediti više radnih mesta. Na sastanku je postignut dogovor o tome da će se raditi na donošenju zakona u oblasti zapošljavanja i socijalnog partnerstva, kao i da će svi prioriteti biti definisani u narednih mesec dana.

Podrška SB završetku procesa restrukturiranja preduzećaMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa delegacijom Svetske banke (SB) o programima neophodnim za sprovođenje mera u oblasti zapošljavanja.

Delegacija Svetske banke, koju su predvodili šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji Toni Verheijen, vođa Tima projekta konkurentnosti i zapošljavanja Tomas Heven i stručnjak u oblasti rada Johanes Ketl, izrazila je spremnost da podrži Vladu Srbije u završetku procesa restrukturiranja preduzeća.

Pomoć će biti pružena kroz sprovođenje programa za unapređenje investicija i veću produktivnost, koja će biti postignuta povećanjem izvoza i broja radnih mesta.

U razgovoru je ocenjeno da je ovo kritična oblast i da je potrebno obezbediti više radnih mesta.

Na sastanku je postignut dogovor o tome da će se raditi na donošenju zakona u oblasti zapošljavanja i socijalnog partnerstva, kao i da će svi prioriteti biti definisani u narednih mesec dana.

Takođe, ukazano je na to da će dobar zakonodavni okvir i adekvatna primena zakona značajno promeniti situaciju u čitavoj Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik