Počinje druga faza programa "PrilikaPlus"

Bez autora
Nov 20 2014

Program „PrilikaPlus“, koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (Swiss Development Cooperation - SDC), a provodi Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća u RS-u, nastavlja u novembru sa drugom fazom provođenja svojih aktivnosti koja će trajati do novembra 2018. godine.Tokom ove faze bit će uspostavljena i intenzivirana saradnja sa određenim brojem srednjih strukovnih škola u Bosni i Hercegovini s ciljem da omogući učenicima praksu u zainteresovanim kompanijama i sticanje praktičnih znanja i iskustva.

Počinje druga faza programa "PrilikaPlus"Program „PrilikaPlus“, koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (Swiss Development Cooperation - SDC), a provodi Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća u RS-u, nastavlja u novembru sa drugom fazom provođenja svojih aktivnosti koja će trajati do novembra 2018. godine.

Tokom ove faze bit će uspostavljena i intenzivirana saradnja sa određenim brojem srednjih strukovnih škola u Bosni i Hercegovini s ciljem da omogući učenicima praksu u zainteresovanim kompanijama i sticanje praktičnih znanja i iskustva.

Na ovaj način će se velikom broju učenika poboljšati šanse na tržištu rada, a poslodavcima obezbijediti stručna radna snaga, saopćeno je danas iz Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća u RS-u.

Predviđeni budžet za drugu fazu programa iznosi 9,8 miliona KM.

Napominje se i da će se u drugoj fazi programa raditi i na uspostavljanju operativnog sistema strukovnog cjeloživotnog obrazovanja koji je razvijen i uspostavljen tokom prve faze projekta od 2011. do 2014. godine.

U prethodnoj fazi, Program je pomogao u osnivanju osam trening centara koje je pohađalo 200 polaznika u 20 različitih programa obuke.

Opšti cilj Programa „PrilikaPlus”, koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju, a provodi Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, je unapređenje mogućnosti pronalaska zaposlenja učenika, studenata, nezaposlenih, kao i produktivnosti zaposlenih.

Svrha Programa je uvođenje sistemskih rješenja i iniciranje promjena u oblast stručnog i tehničkog obrazovanja u BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik