Spajanje preduzeća “Koridori Srbije“ i “Putevi Srbije“

Bez autora
Nov 20 2014

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Vlada na današnjoj sednici usvojila Predlog rešenja o davanju saglasnosti na odluke o statusnoj promeni pripajanja Privrednog društva „Koridori Srbije“ d.o.o. Beograd Javnom preduzeću „Putevi Srbije“ Beograd.U saopštenju se navodi da je odluka o spajanju dva preduzeća doneta u cilju podizanja efikasnosti, brže realizacije projekata i smanjenja troškova za približno 20 odsto.

Spajanje preduzeća “Koridori Srbije“ i “Putevi Srbije“Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Vlada na današnjoj sednici usvojila Predlog rešenja o davanju saglasnosti na odluke o statusnoj promeni pripajanja Privrednog društva „Koridori Srbije“ d.o.o. Beograd Javnom preduzeću „Putevi Srbije“ Beograd.

U saopštenju se navodi da je odluka o spajanju dva preduzeća doneta u cilju podizanja efikasnosti, brže realizacije projekata i smanjenja troškova za približno 20 odsto.

Trenutna vrednost projekata u putnoj privredi Srbije iznosi 3,2 milijarde evra, a preduzeća će biti reformisana spajanjem u jedno kako bi se prioritetni projekti, kao što su Koridor 10 i Koridor 11, što brže završili.

Vlada Srbije je 28. jula ove godine donela zaključak kojim se saglasila sa tim da se započne sa pripajanjem “Koridora Srbije“ i JP “Putevi Srbije“ i zadužila resorno ministarstvo da koordinira aktivnosti neophodne za sprovođenje tog postupka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik