KFC uskoro otvara restoran u Sarajevu

Bez autora
Nov 23 2014

Svjetski poznati restoran brze hrane KFC (Kentucky Fried Chicken) uskoro se otvara u Sarajevu. Pregovori o lokaciji na kojoj je planirano njegovo otvaranje su u toku, a razmatra se poslovni prostor u centru grada.Dolazak još jednog svjetski poznatog brenda u Bosnu i Hercegovinu zasigurno će obradovati domaću javnost i ohrabriti investitore. KFC je u Srbiji prisutan od 2007. godine, a u Hrvatskoj od 2011.

KFC uskoro otvara restoran u SarajevuSvjetski poznati restoran brze hrane KFC (Kentucky Fried Chicken) uskoro se otvara u Sarajevu, saznaje Klix.ba.

Pregovori o lokaciji na kojoj je planirano njegovo otvaranje su u toku, a razmatra se poslovni prostor u centru grada.

Dolazak još jednog svjetski poznatog brenda u Bosnu i Hercegovinu zasigurno će obradovati domaću javnost i ohrabriti investitore. KFC je u Srbiji prisutan od 2007. godine, a u Hrvatskoj od 2011.

Restoran je poznat po svom logu kojeg čini lik osnivača kompanije, pukovnika Harlanda Sandersa. Zanimljivo je da se u ovim restoranima može konzumirati samo pileće meso.

KFC ima oko 18.000 restorana u 118 zemalja svijeta, a prošle godine vrijednost ovog brenda procijenjena je na 10 milijardi američkih dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik