Subotica: Jeftiniji krediti za poljoprivrednike

Bez autora
Nov 23 2014

Grad Subotica i Garancijski fond Vojvodine sklopili su sporazum o saradnji koji će subotičkim poljoprivrednicima omogućiti da konkurišu za jeftinije kredite. Subotičko Gradsko veće je donelo odluku o Izmenama godišnjeg programa korišćenja, održavanja i uređenja državnog poljoprivrednog zemljišta i uputilo Skupštini grada na usvajanje kojim je deo sredstava od izdavanja državnog poljoprivrednog zemljišta preusmeren na finansiranje kamata za kredite poljoprivrednika. Kako je izjavio član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu Šimon Ostrogonac, ukoliko Skupština grada da saglasnost na ove izmene, a na koje je već saglasnost dalo ministarstvo, Subotica će postati prvi grad u Srbiji koji će na ovakav način pomoći poljoprivrednicima. Prema njegovim rečima, ukupan fond udruženih sredstava Garancijskog fonda i lokalne samouprave biće oko dva miliona evra, a prvi konkursi se planiraju već za kraj godine.

Subotica: Jeftiniji krediti za poljoprivrednikeGrad Subotica i Garancijski fond Vojvodine sklopili su sporazum o saradnji koji će subotičkim poljoprivrednicima omogućiti da konkurišu za jeftinije kredite.

Subotičko Gradsko veće je donelo odluku o Izmenama godišnjeg programa korišćenja, održavanja i uređenja državnog poljoprivrednog zemljišta i uputilo Skupštini grada na usvajanje kojim je deo sredstava od izdavanja državnog poljoprivrednog zemljišta preusmeren na finansiranje kamata za kredite poljoprivrednika.

Kako je Tanjugu izjavio član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu Šimon Ostrogonac, ukoliko Skupština grada da saglasnost na ove izmene, a na koje je već saglasnost dalo ministarstvo, Subotica će postati prvi grad u Srbiji koji će na ovakav način pomoći poljoprivrednicima.

Prema njegovim rečima, ukupan fond udruženih sredstava Garancijskog fonda i lokalne samouprave biće oko dva miliona evra, a prvi konkursi se planiraju već za kraj godine.

Ovaj vid podrške, dodaje Ostrogonac, namenjen je podizanju protivgradnih mreža i sistema za navodnjavanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik