Pet miliona za Alter Modus

Bez autora
Dec 07 2014

Evropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE) odobrio je mikrofinansijskoj instituciji (MFI) Alter Modus kredit od pet miliona eura, u cilju pružanja podrške mikro i malim preduzećima u Crnoj Gori. Kredit EFSE-a će, kako je saopšteno, omogućiti Alter Modusu da iskoristi ovaj rastući potencijal na djelotvorniji način i u kraćem vremenskom roku. Predsjednik Borda direktora EFSE-a, Monika Beck kazala je da je, s jasnim usmjerenjem na mikro i mala preduzeća i izvanrednim poslovnim iskustvom koje traje već 15 godina, Alter Modus uvijek važio za dragocjenog i efikasnog saveznika u podsticanju ekonomskog razvoja i prosperiteta u Crnoj Gori.

Pet miliona za Alter ModusEvropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE) odobrio je mikrofinansijskoj instituciji (MFI) Alter Modus kredit od pet miliona eura, u cilju pružanja podrške mikro i malim preduzećima u Crnoj Gori.

Kredit EFSE-a će, kako je saopšteno, omogućiti Alter Modusu da iskoristi ovaj rastući potencijal na djelotvorniji način i u kraćem vremenskom roku.

Predsjednik Borda direktora EFSE-a, Monika Beck kazala je da je, s jasnim usmjerenjem na mikro i mala preduzeća i izvanrednim poslovnim iskustvom koje traje već 15 godina, Alter Modus uvijek važio za dragocjenog i efikasnog saveznika u podsticanju ekonomskog razvoja i prosperiteta u Crnoj Gori.

"Alter Modus je dokazao da je spreman da se uhvati u koštac sa velikim izazovima, kao i da se prilagodi promjenama u okruženju, čime je postao blizak i pouzdan partner EFSE-u”, dodala je Beck.

Izvršni direktor Alter Modusa, Luka Đurović kazao je da ta MFI već godinama uspješno sarađuje sa EFSE-om.

“EFSE je naš strateški partner, sa kojim radimo na prepoznavanju potreba tržišta i pružanju mogućnosti za realizaciju preduzetničkih ideja. Novi kreditni aranžman dolazi u pravo vrijeme, kao dodatna finansijska injekcija našem tržištu, koja će omogućiti pokretanje brojnih biznisa“, saopštio je Đurović.

Alter Modus je vodeća MFI u Crnoj Gori sa gustom mrežom od 15 filijala koje pokrivaju sve regione u državi, uključujući i udaljena seoska područja. Krediti za finansiranje mikro biznisa do deset hiljada eura predstavljaju jezgro kreditne aktivnosti kompanije, dok je prosječni iznos kredita manji od 1,5 hiljada eura.

Alter Modus trenutno proširuje svoju strategiju kako bi zadovoljio potražnju tržišta za većim kreditima i kako bi zadržao uspješne klijente sa rastućim biznisima na način što će razviti nove kreditne proizvode s dužim rokovima dospijeća i iznosima do 30 hiljada eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik