CSR FORUM - Dijalog biznisa i društva

Bez autora
Dec 16 2014

Peta međunarodna konferencija o društveno odgovornom poslovanju – CSR Forum održaće se 16. decembra u Narodnoj banci Srbije, u organizaciji Foruma za odgovorno poslovanje i Smart kolektiva.CSR Forum je najrelevantniji događaj o društveno odgovornom poslovanju u Srbiji koji, kroz učešće uticajnih gostiju iz inostranstva i predstavnika svih sektora, jednom godišnje preispituje stanje, trendove i mogućnosti za unapređenje postojećih praksi.

CSR FORUM - Dijalog biznisa i društvaPeta međunarodna konferencija o društveno odgovornom poslovanju – CSR Forum održaće se 16. decembra u Narodnoj banci Srbije, u organizaciji Foruma za odgovorno poslovanje i Smart kolektiva.

CSR Forum je najrelevantniji događaj o društveno odgovornom poslovanju u Srbiji koji, kroz učešće uticajnih gostiju iz inostranstva i predstavnika svih sektora, jednom godišnje preispituje stanje, trendove i mogućnosti za unapređenje postojećih praksi.

Ove godine program konferencije obuhvata sedam različitih sesija u kojima će se diskutovati o aktuelnim temama iz ove oblasti, dodelu Nagrade za korporativno volontiranje i Sajam partnerstva na kojem će organizacije i socijalna preduzeća predstaviti predloge za saradnju sa poslovnim sektorom.

O tome šta motiviše jednu kompaniju da se ponaša društveno odgovorno i koja je uloga društveno odgovornog poslovanja u konkurentnosti kompanija diskutovaće Stiven Fiš, Rukovodeći partner, EY; Dejan Turk, CEO, Vip mobile; Marinos Vatis, Predsednik Izvršnog odbora Vojvođanske banke i Dimitar Andonov, Direktor operacija Coca-Cola Kompanije za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju. Na panelu posvećenom razvoju CSR-a u regionu, učestvuje i Marija Aleksiju, CSR direktor Titan Grupe u Grčkoj koja će podeliti svoja iskustva sa učesnicima konferencije. U okviru drugih panel sesija na konferenciji diskutovaće se o saradnji biznisa i socijalnih preduzeća, izveštavanju o održivosti i cause-related marketingu, a na Ekonomskom fakultetu u saradnji sa Career Days održaće se panel posvećen preduzetničkoj kulturi kod mladih i dostupnim oblicima podrške za mlade preduzetnike.

Uvodna obraćanja na konferenciji održaće Frederik Kuen, Predsednik Foruma za odgovorno poslovanje i Predsednik IO Societe Generale Srbija, Aza El-Abd, Direktorka Misije, USAID (TBC) i Željko Sertić, Ministar privrede (TBC). Na ovogodišnjem CSR forumu biće održana i dodela Nagrade za korporativno volontiranje 2014, koja je ovaj put posvećena angažovanju kompanija u poplavama.

U okviru CSR Foruma održava se i 6. Sajam partnerstva na kojem će 16 organizacija i socijalnih preduzeća predstaviti predloge za saradnju sa poslovnim sektorom. Svi učesnici konferencije dobiće publikaciju koja obuhvata predloge za saradnju 25 organizacija i socijalnih preduzeća sa biznis sektorom i koja će u elektronskom obliku nakon konferecije biti distribuirana širem poslovnom sektoru.

Konferenciju je podržao USAID. Pokrovitelj konferencije je kompanija Coca-Cola Hellenic, partneri su Societe Generale Srbija i Vojvođanska banka, partner i pokrovitelj regionalnog panela je kompanija Titan Cementara Kosjerić. Prijatelji konferencije su TACSO, Ambasada Švedske, Narodna banka Srbije i kompanija Vip mobile.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik