"Karlovačka pivovara" odlazi u povijest

Bez autora
Dec 10 2014

Heineken, koji je već više od 10 godina vlasnik Karlovačke pivovare odlučio je promijeniti ime poduzeća "Karlovačka pivovara d.o.o." u "HEINEKEN Hrvatska d.o.o." Iz pivovare ističu da se radi samo o formalnosti, budući da svi podaci vezani uz tvrku, sjedište, adresa, OIB, brojevi računa i dr, ostaji isti, te da će i dalje slijediti strategiju razvoja svog najpoznatijeg brenda "Karlovačko". Tijekom mnogih godina njene povijesti ime pivovare u Karlovcu se mijenjalo, dok je ime Karlovačkog piva ostajalo isto. Ova promjena logičan je korak u poslovanju tvrtke, no neće ni na koji način utjecati na zaposlenike ili budućnost našeg najpoznatijeg brenda. Iznimno smo ponosni na našu pivsku tradiciju u koju ćemo nastaviti ulagati, razvijajući Karlovačko i dalje. Također, srce pivovare ostaje u Karlovcu, čime zadržavamo snažnu lokalnu prisutnost u gradu i županiji, rekla je Branka Slaveska, predsjednica Uprave tvrtke HEINEKEN Hrvatska.

"Karlovačka pivovara" odlazi u povijestHeineken, koji je već više od 10 godina vlasnik Karlovačke pivovare odlučio je promijeniti ime poduzeća "Karlovačka pivovara d.o.o." u "HEINEKEN Hrvatska d.o.o."

Iz pivovare ističu da se radi samo o formalnosti, budući da svi podaci vezani uz tvrku, sjedište, adresa, OIB, brojevi računa i dr, ostaji isti, te da će i dalje slijediti strategiju razvoja svog najpoznatijeg brenda "Karlovačko".

- Tijekom mnogih godina njene povijesti ime pivovare u Karlovcu se mijenjalo, dok je ime Karlovačkog piva ostajalo isto. Ova promjena logičan je korak u poslovanju tvrtke, no neće ni na koji način utjecati na zaposlenike ili budućnost našeg najpoznatijeg brenda. Iznimno smo ponosni na našu pivsku tradiciju u koju ćemo nastaviti ulagati, razvijajući Karlovačko i dalje. Također, srce pivovare ostaje u Karlovcu, čime zadržavamo snažnu lokalnu prisutnost u gradu i županiji - rekla je Branka Slaveska, predsjednica Uprave tvrtke HEINEKEN Hrvatska.

Iz poduzeća napominju da ove godine slave 160 godina pivske tradicije, "tijekom kojih su uspješno razvili i lansirali na tržište ekstenzije Karlovačkog poput Karlovačkog crnog piva te brendova Karlovačko Laganini Radler, Karlovačko 0,0% Maxx i Karlovačko Royal 1854. HEINEKEN je vodeći europski proizvođač piva koji posluje u više od 70 zemalja svijeta, zapošljava preko 85.000 ljudi te u svom portfelju ima više od 250 međunarodnih, regionalnih, lokalnih i specijalnih brendova.

Direktorica Branka Slaveska najavila je da ovih dana pripremaju pogon u kojem će započeti proizvodnja piva Amstel za Hrvatsko tržište, koji se do sada proizvodio u pogonima Ujedinjene srpske pivovare u Zaječaru.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik