Klanica u Žitištu širi proizvodnju

Bez autora
Dec 11 2014

Klanica za preradu živinskog mesa u Žitištu ponovo radi i širi proizvodnju. Nakon što je kompanija "Agroživ" zapala u probleme, i kada su se pojavili veliki finansijski problemi, pretila je opasnost da 500 radnika ostane bez posla. Ovdašnje kapacitete kupio je ili uzeo pod zakup "BG Mibras" iz Beograda. Sada je zaposlenoi više od petsto radnika koji prerade 20.000 brojlera dnevno. Trenutno imamo organizovanu zajedničku proizvodnju sa 14 kooperantskih farmi, a u planu je i povećanje kapaciteta, posto nam je jedan od izazova prozvodnja za rusko tržište, izjavio je Vladimir Lazić, direktor "BG Mibrasa". Ova kompanija, u sklopu živinarske prozvodnje sa bazom u Žitištu i klanici "Big Bull" u Bačincima kod Šida, pretenduje na lidersku poziciju na tržištu Srbije.

Klanica u Žitištu širi proizvodnjuKlanica za preradu živinskog mesa u Žitištu ponovo radi i širi proizvodnju.

Nakon što je kompanija "Agroživ" zapala u probleme, i kada su se pojavili veliki finansijski problemi, pretila je opasnost da 500 radnika ostane bez posla.

Ovdašnje kapacitete kupio je ili uzeo pod zakup "BG Mibras" iz Beograda. Sada je zaposlenoi više od petsto radnika koji prerade 20.000 brojlera dnevno.

"Trenutno imamo organizovanu zajedničku proizvodnju sa 14 kooperantskih farmi, a u planu je i povećanje kapaciteta, posto nam je jedan od izazova prozvodnja za rusko tržište", izjavio je Vladimir Lazić, direktor "BG Mibrasa".

Ova kompanija, u sklopu živinarske prozvodnje sa bazom u Žitištu i klanici "Big Bull" u Bačincima kod Šida, pretenduje na lidersku poziciju na tržištu Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik