Vazdušni jastuci sa rokom trajanja?

Bez autora
Dec 18 2014

Japanski proizvođači automobila razmatraju ideju da uvedu rok trajanja za vazdušne jastuke koji se koriste u vozilima, nakon što je nekoliko auto-kompanija imalo probleme zbog kojih su povučeni milioni automobila širom sveta.Mislim da treba pokrenuti debatu o tome da li je potrebno da se vazdušni jastuci obavezno zamene nakon nekoliko godina, izjavio je predsednik Asocijacije japanskih proizvođača automobila, Fumihiko Ike.

Vazdušni jastuci sa rokom trajanja?Japanski proizvođači automobila razmatraju ideju da uvedu rok trajanja za vazdušne jastuke koji se koriste u vozilima, nakon što je nekoliko auto-kompanija imalo probleme zbog kojih su povučeni milioni automobila širom sveta.

"Mislim da treba pokrenuti debatu o tome da li je potrebno da se vazdušni jastuci obavezno zamene nakon nekoliko godina", izjavio je predsednik Asocijacije japanskih proizvođača automobila, Fumihiko Ike.

"Nezvanični razgovori o tome između proizvođača automobila već su u toku", rekao je Ike, koji je takođe i predsednik Honda Motorsa.

Milioni vozila japanskih, ali i drugih svetskih proizvođača automobila, među kojima su Honda, Toyota i General Motors, povučeni su zbog rizika od bespotrebnog aktiviranja vazdušnih jastuka koji mogu da ozlede vozača i putnike.

Usled zabrinutosti da vodeći prozivođač vazdušnih jastuka, japanska kompanija Takata, ne može da otkrije uzrok serijskog kvara, sve više se sumnja da je problem u postepenom propadanje jastuka tokom vremena, a ne u grešci u proizvodnji.

Zbog neispravnosti, u SAD i Maleziji zabeleženo je najmanje pet aktivacija vazdušnih jastuka sa smrtnim ishodom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik