LE: Fabrika za prečišćavanje vode

Bez autora
Dec 21 2014

Leskovac bi uskoro trebalo da postane prvi grad gde će se sve otpadne vode iz domaćinstava i industrije prečišćavati. Naredne godine u tom gradu biće završena fabrika za prečišćavanje otpadnih voda. Povrtaru iz leskovačkog sela Navalin, Ljubiši Jankoviću godinama su njive poplavljene zbog izlivanja kanalizacije iz prigradskih naselja. On se nada da će posle izgradnje fabrike za prečišćavanje otpadnih voda ponovo moći da gaji zdravo povrće. Zbog izlivanja kanalizacije i čestih kiša svakog proleća i jeseni poljoprivrednici nisu mogli da korste na stotine hektara obradivog zemljišta. Pored njih i ribolovci očekuju da uskoro imaju čistije reke. Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda gradi se na površini od pet hektara. Do sada je ugradjeno 10.000 kubnih metara betona i 1200 tona metalne armature.

LE: Fabrika za prečišćavanje vodeLeskovac bi uskoro trebalo da postane prvi grad gde će se sve otpadne vode iz domaćinstava i industrije prečišćavati.

Naredne godine u tom gradu biće završena fabrika za prečišćavanje otpadnih voda. Povrtaru iz leskovačkog sela Navalin, Ljubiši Jankoviću godinama su njive poplavljene zbog izlivanja kanalizacije iz prigradskih naselja.

On se nada da će posle izgradnje fabrike za prečišćavanje otpadnih voda ponovo moći da gaji zdravo povrće.

Zbog izlivanja kanalizacije i čestih kiša svakog proleća i jeseni poljoprivrednici nisu mogli da korste na stotine hektara obradivog zemljišta.

Pored njih i ribolovci očekuju da uskoro imaju čistije reke.

Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda gradi se na površini od pet hektara. Do sada je ugradjeno 10.000 kubnih metara betona i 1200 tona metalne armature.

Za izgradnju postrojenja iz fondova EU obezbedjeno je 10 miliona evra, Vlada Holandije je donirala još osam a Vlada Srbije i grad Leskovac su uložili oko sedam miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik