Sufinansiranje projekata štedljive javne rasvete i energetski održivih farmi

Bez autora
Dec 24 2014

Pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine mr Nenad Stanković potpisao je danas ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata štedljive javne rasvete, na osnovu konkursa koji je bio namenjen lokalnim samoupravama na teritoriji AP Vojvodine. Od ukupno petnaest prijavljenih projekata izdvojeno je deset, jer preostalih pet aplikanata nije imalo potpunu dokumentaciju. Sredstva su opredeljena opštinama Kovačica, Žitište, Odzaci, Nova Crnja, Senta, Novi Bečej, Apatin, Bečej, Vršac i Zrenjanin. Za realizaciju ovih projekata iz budzeta Sekretarijata izdvojeno je 9. 724.909,20 dinara. Ovom prilikom potpisani su i ugovori za sufinansiranje projekata energetski održivih farmi. Pravo učešća imale su zemljoradničke zadruge, registrovana poljoprivredna gazdinstva, privredna društva i preduzetnici registrovani za uzgoj životinja sa sedištem na teritoriji AP Vojvodine.

Sufinansiranje projekata štedljive javne rasvete i energetski održivih farmiPokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine mr Nenad Stanković potpisao je danas ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata štedljive javne rasvete, na osnovu konkursa koji je bio namenjen lokalnim samoupravama na teritoriji AP Vojvodine.

Od ukupno petnaest prijavljenih projekata izdvojeno je deset, jer preostalih pet aplikanata nije imalo potpunu dokumentaciju.

Sredstva su opredeljena opštinama Kovačica, Žitište, Odzaci, Nova Crnja, Senta, Novi Bečej, Apatin, Bečej, Vršac i Zrenjanin. Za realizaciju ovih projekata iz budzeta Sekretarijata izdvojeno je 9. 724.909,20 dinara.

Ovom prilikom potpisani su i ugovori za sufinansiranje projekata energetski održivih farmi. Pravo učešća imale su zemljoradničke zadruge, registrovana poljoprivredna gazdinstva, privredna društva i preduzetnici registrovani za uzgoj životinja sa sedištem na teritoriji AP Vojvodine.

Ukupno prijavljenih projekata bilo je jedanaest, a na osnovu ocene konkursne komisije četiri projekta nisu zadovoljila sve elemente navedene u Konkursu.

Sredstva u visini od 20 miliona dinara dodeljena su Poljoprivredno turističkom kombinatu „Panonija“ i Poljoprivrednom preduzeću „Pobeda“. Takođe, sredstva su dobila i poljoprivredna gazdinstva: PG Stevan Komazec iz Vrbasa, PG Dejan Petković iz Alekse Šantića, PG Zoran Dugandzija iz Gornje Rogatice, PG Milutin Pejović iz Lovćenca i PG Jadranka Tulać iz Obrovca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik