Značajno učešće kompanija iz Azerbejdžana u projektima u Srbiji

Bez autora
Dec 25 2014

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Republike Azerbejdžan u Srbiji Eldarom Hasanovom o političkim i ekonomskim odnosima Beograda i Bakua. Vučić je tom prilikom izrazio zadovoljstvo radom azerbejdžanske kompanije „Azvert“, koja izvodi radove na deonici puta Ljig – Preljina na Koridoru 11. Preciznost i brzina tih radova garantuju budućnost i za druge kompanije iz te zemlje koje žele da rade u Srbiji, istakao je premijer. Hasanov je uputio poziv premijeru Srbije da poseti Azerbejdžan u cilju unapređenja odnosa dveju zemalja, posebno u oblasti privrede. Ambasador je, takođe, istakao da je Srbija u svakom pogledu faktor mira i stabilnosti na Balkanu zahvaljujući mudroj politici premijera Vučića. Tokom susreta je konstatovano da bi od velikog značaja bilo učešće azerbejdžanskih kompanija u novim infrastrukturnim projektima u Srbiji, kao i zainteresovanost za saradnju u poljoprivredi i drugim oblastima.

Značajno učešće kompanija iz Azerbejdžana u projektima u SrbijiPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Republike Azerbejdžan u Srbiji Eldarom Hasanovom o političkim i ekonomskim odnosima Beograda i Bakua.

Vučić je tom prilikom izrazio zadovoljstvo radom azerbejdžanske kompanije „Azvert“, koja izvodi radove na deonici puta Ljig–Preljina na Koridoru 11.

Preciznost i brzina tih radova garantuju budućnost i za druge kompanije iz te zemlje koje žele da rade u Srbiji, istakao je premijer.

Hasanov je uputio poziv premijeru Srbije da poseti Azerbejdžan u cilju unapređenja odnosa dveju zemalja, posebno u oblasti privrede.

Ambasador je, takođe, istakao da je Srbija u svakom pogledu faktor mira i stabilnosti na Balkanu zahvaljujući mudroj politici premijera Vučića.

Tokom susreta je konstatovano da bi od velikog značaja bilo učešće azerbejdžanskih kompanija u novim infrastrukturnim projektima u Srbiji, kao i zainteresovanost za saradnju u poljoprivredi i drugim oblastima.

U skladu sa tim, dogovoreno je da nakon posete Vučića Azerbejdžanu bude organizovan poslovni forum kompanija iz dve zemlje.

Na sastanku je, takođe, bilo reči i o budućem predsedavanju Srbije OEBS-u.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik