Za unapređenje energetske efikasnosti 100 miliona dinara

Bez autora
Dec 25 2014

Ministarstvo rudarstva i energetike Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će jedinicama lokalne samouprave iz devastiranih područja, nakon sprovedenog postupka javne nabavke, biti dodeljeno do 100 odsto vrednosti projekta unapređenja energetske efikasnosti, a maksimalno do tačne vrednosti projekta. U saopštenju se navodi da je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić potpisao ugovore o dodeli sredstava sa predstavnicima 11 jedinica lokalne samouprave. Ugovori su potpisani nakon sprovedenog prvog javnog poziva za dodelu sredstava iz budžetskog Fonda za unapređenje energetske efikasnosti, na kojem je prijavu podnelo 89 jedinica lokalne samouprave.

Za unapređenje energetske efikasnosti 100 miliona dinaraMinistarstvo rudarstva i energetike Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će jedinicama lokalne samouprave iz devastiranih područja, nakon sprovedenog postupka javne nabavke, biti dodeljeno do 100 odsto vrednosti projekta unapređenja energetske efikasnosti, a maksimalno do tačne vrednosti projekta.

U saopštenju se navodi da je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić potpisao ugovore o dodeli sredstava sa predstavnicima 11 jedinica lokalne samouprave.

Ugovori su potpisani nakon sprovedenog prvog javnog poziva za dodelu sredstava iz budžetskog Fonda za unapređenje energetske efikasnosti, na kojem je prijavu podnelo 89 jedinica lokalne samouprave.

Među jedinicama kojima su dodeljena sredstva su i tri jedinice lokalne samouprave iz devastiranih područja, a ukupan dodeljeni iznos sredstava iznosiće približno 100 miliona dinara.

Raspodela sredstava biće obavljena nakon postupaka javnih nabavki za realizaciju projekata koje će sprovesti jedinice lokalne samouprave, nakon čega će biti poznate tačne vrednosti projekata, odnosno dodeljenih sredstava.

Jedinicama lokalne samouprave koje nisu iz devastiranih područja biće dodeljena sredstva prema traženom procentu sufinansiranja budžetskog Fonda, odnosno maksimalno do 70 odsto stvarne vrednosti projekta, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik