Energoinvest razmatra izdavanje obveznica na Istanbulskoj burzi

Bez autora
Dec 25 2014

Delegacija Istanbulske burze jučer se, u okviru posjete Sarajevskoj burzi, susrela i sa predstavnicima „Energoinvesta“, jedne od kompanija sa index-a SASX-10. Tokom razgovora, dr Tarik Kurbegović, direktor Sarajevske burze i Adnan Serhat Gorgun, direktor sektora za listing, marketing i prodaju Istanbulske burze, predstavii su okvire međusobne strateške suradnje, te efekte te suradnje na kompanije sa domaćeg tržišta kapitala mr Enesu Čengiću, direktoru Energoinvesta i njegovim saradnicima. Na ovom sastanku diskutirano je o mogućnostima dualnog listinga dionica Energoinvesta na burzi u Istanbulu, pored već postojećeg listinga na Sarajevskoj burzi. U tom kontekstu je posebno naglašen potencijalno pozitivan efekt na likvidnost ovih dionica na oba tržišta. Razgovaralo se i o mogućnosti izdavanja korporativnih obveznica Energoinvesta preko turskog tržišta kapitala, a akcent je stavljen i na Istanbulsku burzu u ulozi posrednika pri uspostavljanju i dogovaranju novih oblika suradnje između Energoinvesta i turskih kompanija srodnog profila.

Energoinvest razmatra izdavanje obveznica na Istanbulskoj burziDelegacija Istanbulske burze jučer se, u okviru posjete Sarajevskoj burzi, susrela i sa predstavnicima „Energoinvesta“, jedne od kompanija sa index-a SASX-10.

Tokom razgovora, dr Tarik Kurbegović, direktor Sarajevske burze i Adnan Serhat Gorgun, direktor sektora za listing, marketing i prodaju Istanbulske burze, predstavii su okvire međusobne strateške suradnje, te efekte te suradnje na kompanije sa domaćeg tržišta kapitala mr Enesu Čengiću, direktoru Energoinvesta i njegovim saradnicima.

Na ovom sastanku diskutirano je o mogućnostima dualnog listinga dionica Energoinvesta na burzi u Istanbulu, pored već postojećeg listinga na Sarajevskoj burzi. U tom kontekstu je posebno naglašen potencijalno pozitivan efekt na likvidnost ovih dionica na oba tržišta.

Razgovaralo se i o mogućnosti izdavanja korporativnih obveznica Energoinvesta preko turskog tržišta kapitala, a akcent je stavljen i na Istanbulsku burzu u ulozi posrednika pri uspostavljanju i dogovaranju novih oblika suradnje između Energoinvesta i turskih kompanija srodnog profila.

Posjeta predstavnika Sarajevske i Istanbulske burze “Energoinvestu” jedan je od bitnih koraka strateškog partnerstva dviju berzi u nastojanju prevazilaženja nedostataka domaćeg tržišta kapitala.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik