Uručene nagrade poljoprivrednicima u Požarevcu

Bez autora
Dec 28 2014

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković uručila je u petak, na V Saboru poljoprivrednika u Požarevcu priznanja za najbolje poljoprivrednike u različitim oblastima proizvodnje. Nadam se da će mladi u selu prepoznati svoju šansu, rekla je ministar Bogosavljević Bošković govoreći o problemu odlaska mladih u gradove uručujući nagrade mladim poljoprivrednicima koji nastavljaju tradiciju svojih očeva.Ona je dodala da je ovo prilika da se mladi podstaknu i nagrade, ali i da im se objasne posebne mere kojima će biti stimulisani da ostaju na selu, da budu motivisani da se vraćaju na selo, da svoja znanja primenjuju na svom imanju i da oni budu primer za širenje pozitivne klime kada se radi o vraćanju mladih na selo.

Uručene nagrade poljoprivrednicima u PožarevcuMinistar poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković uručila u petak, na V Saboru poljoprivrednika u Požarevcu priznanja za najbolje poljoprivrednike u različitim oblastima proizvodnje.

Nadam se da će mladi u selu prepoznati svoju šansu, rekla je ministar Bogosavljević Bošković govoreći o problemu odlaska mladih u gradove uručujući nagrade mladim poljoprivrednicima koji nastavljaju tradiciju svojih očeva. Ona je dodala da je ovo prilika da se mladi podstaknu i nagrade, ali i da im se objasne posebne mere kojima će biti stimulisani da ostaju na selu, da budu motivisani da se vraćaju na selo, da svoja znanja primenjuju na svom imanju i da oni budu primer za širenje pozitivne klime kada se radi o vraćanju mladih na selo.

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine radi na izradi predloga mera koje bi dodatno pomoglo da se mladi okrenu selu i poljoprivredi, izjavila je ministar Bogosavljević Bošković i podsetila na rekordnu isplatu subvencija koja je ove godine bila mnogo brža i organizivanija u odnosu na prethodne, zahvaljujući naporu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i Uprave za agrarna plaćanja, a uz veliku podršku Uprave za trezor i Vlade Republike Srbije.

Sabor poljoprivrednika se organizuje tradicionalno peti put u organizaciji Agrarnog fonda za razvoj poljoprivrede grada Požarevca. Nagrade su dobili Mirko Perić za izuzetan uspeh u proizvodnji pečuraka, Mladen Mitić za izuzetan uspeh u stočarskoj proizvodnji, Nikola Živković za izuzetan uspeh u ratarskoj proizvodnji, Marko Spasić za izuzetan uspeh u proizvodnji suncokreta. Uručene su i zahvalnice Udruženju  poljoprivrednih proizvođača „Stig“ Požarevac za pruženu humanitarnu  pomoć poplavljenima u maju 2014 godine i Generali osiguranje Srbija a.d.o.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik