Gradiće se hotel na petrovačkoj rivi

Bez autora
Dec 30 2014

Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je građevinsku dozvolu za gradnju malog hotela sa četiri zvjezdice na petrovačkoj rivi, na mjestu nekadašnjeg restorana Sutjeska, dijelu oduzete imovine porodice Gregović- Zuber. Nakon što je još krajem prošle godine investitor Nikola Rajković iz Portoroža dobio Urbanističko-tehničke uslove za izradu projektne dokumentacije, građevinska dozvola je izdata sredinom decembra i to za gradnju objekta ukupne bruto građevinske površine oko 2,2 hiljade kvadrata sa suterenom prizemljem i tri etaže. U katastarskoj evidenciji navodi se da je Sustjeska objekat od ukupno 331 kvadrat, sa dvije etaže. Procedura izdavanja građevinske dozvole bila je prekinuta sredinom novembra, jer Rajković, kako navode Vijesti, nije dostavio saglasnost Regionalnog vodovoda.

Gradiće se hotel na petrovačkoj riviMinistarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je građevinsku dozvolu za gradnju malog hotela sa četiri zvjezdice na petrovačkoj rivi, na mjestu nekadašnjeg restorana Sutjeska, dijelu oduzete imovine porodice Gregović- Zuber.

Nakon što je još krajem prošle godine investitor Nikola Rajković iz Portoroža dobio Urbanističko-tehničke uslove za izradu projektne dokumentacije, građevinska dozvola je izdata sredinom decembra i to za gradnju objekta ukupne bruto građevinske površine oko 2,2 hiljade kvadrata sa suterenom prizemljem i tri etaže, pišu Vijesti.

U katastarskoj evidenciji navodi se da je Sustjeska objekat od ukupno 331 kvadrat, sa dvije etaže. Procedura izdavanja građevinske dozvole bila je prekinuta sredinom novembra, jer Rajković, kako navode Vijesti,  nije dostavio saglasnost Regionalnog vodovoda.

Imajući u vidu da je riječ o gradnji hotela visoke kategorije, odnosno najmanje četiri zvjezdice, navodi se u građevinskoj dozvoli, Rajković je oslobođen plaćanja komunalija.

Restoran Sutjeska dio je imovine koji je oduzet porodici Gregović - Zuber nakon Drugog svjetskog rata.

Riječ je o nekadašnjoj kući sa vrtom Anastasije Gregović, koja se nalazi na obali u Petrovcu.

Konfiskovana je 1948. i, iako je bila u odličnom stanju, srušena je 1980. godine, protiv volje vlasnika.

Sutjeska je kasnije pretvorena u restoran, a privatizovana je i prodata 2006. Rajkoviću. HTP Budvanska rivijera prodala je za 740 hiljada eura nakon podnošenja zahtjeva za povraćaj imovine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik