Sprind u prošloj godini na tržište plasirao 20 novih proizvoda

Bez autora
Jan 18 2015

Sprind d.d. Sarajevo (Sarajevska prehrambena industrija) plasirao je na domaće tržište u toku 2014. godine 20 novih proizvoda, u kategorijama zaliveni kolači, svježi kolači i jufke. Direktor "Sprinda" Memnun Trako kaže da i u ovoj godini "Sprind" planira širiti i inovirati proizvodni asortiman i to u kategoriji duboko zamrznutih polugotovih jela. Najpoznatiji brend "Sprinda" su, svakako, jufke. Originalne recepture, kvalitet, savremena tehnologija i tradicija proizvodnje jufki duga 32 godine omogućavaju nam da razvijamo nove proizvode. Tako smo u prošloj godini tržištu ponudili jufku za pite i baklave težine 270 g s istim brojem listova kao što ima standardna jufka težine 500 g.

Sprind u prošloj godini na tržište plasirao 20 novih proizvodaSprind d.d. Sarajevo (Sarajevska prehrambena industrija) plasirao je na domaće tržište u toku 2014. godine 20 novih proizvoda, u kategorijama zaliveni kolači, svježi kolači i jufke.

Direktor "Sprinda" Memnun Trako kaže da i u ovoj godini "Sprind" planira širiti i inovirati proizvodni asortiman i to u kategoriji duboko zamrznutih polugotovih jela.

- Najpoznatiji brend "Sprinda" su, svakako, jufke. Originalne recepture, kvalitet, savremena tehnologija i tradicija proizvodnje jufki duga 32 godine omogućavaju nam da razvijamo nove proizvode. Tako smo u prošloj godini tržištu ponudili jufku za pite i baklave težine 270 g s istim brojem listova kao što ima standardna jufka težine 500 g - navodi.

Novi proizvod je, kako kaže, dobro prihvaćen na tržištu, jer je pogodan za domaćinstva s manjim brojem članova. Dostupan je širom BiH, a uz to ima kvalitet i povoljnu cijenu.

- Sprind je postao prepoznatljiv u ovom segmentu. Nema pite ni baklave bez Sprindove jufke - istaknuo je on.

Među novim proizvodima posebnu pažnju potrošača privlače kore za pitu - Mlinci, pita sa suhom šljivom, pita s višnjom, kadaif, svježi kolač Tri užitka, a na zahtjev potrošača reaktiviran je artikal Tamna jufka za pitu.

- Tamnu jufku za pitu proizvodimo od polubijelog pšeničnog brašna i s dodatkom ječma. Poznato je da polubijelo pšenično brašno ima dobre nutritivne karakteristike - objašnjava Trako.

"Sprind" raspolaže najsavremenijom opremom za proizvodnju svih vrsta hljeba i peciva, polugotovih duboko zamrznutih jela na bazi lisnatog i kvasnog tijesta, jufki, pita, sendviča i slastičarskih proizvoda. Godišnje proizvodi 6.000 tona hrane, a zapošljava više od 160 radnika, čime se svrstava među najveće proizvođače hrane u BiH. Od prošle godine Sprind posluje u okviru AS GROUP - saopćio je Klas Korporativne Komunikacije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik