Apollo ponudio 200 milijuna eura za NKBM

Bez autora
Jan 19 2015

Privatni investicijski fond Apolo ponudio je za kupnju Nove Kreditne banke Maribor (NKBM) oko 200 milijuna eura, što je više nego što za kupnju druge najveće slovenske banke nudi drugi najozbiljniji konkurent na natječaju mađarska OTP banka, objavio je je u ponedjeljak poslovni list "Finance" koji se poziva na neslužbene izvore. Kako navode "Finance", postoji mogućnost da Apollo, bude li njegova ponuda prihvaćena, u vlasničku strukturu mariborske banke uđe zajedno s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) koja se o tome još nije definitivno odlučila. Prema planu koji je Slovenija predala Europskoj komisiji, Nove Kreditne banke Maribor je trebala biti prodana i privatizirana prošle godine, ali se proces zbog parlamentarnih izbora i smjene vlade otegnuo.

Apollo ponudio 200 milijuna eura za NKBMPrivatni investicijski fond Apolo ponudio je za kupnju Nove Kreditne banke Maribor (NKBM) oko 200 milijuna eura, što je više nego što za kupnju druge najveće slovenske banke nudi drugi najozbiljniji konkurent na natječaju mađarska OTP banka, objavio je je u ponedjeljak poslovni list "Finance" koji se poziva na neslužbene izvore.

Kako navode "Finance", postoji mogućnost da Apollo, bude li njegova ponuda prihvaćena, u vlasničku strukturu mariborske banke uđe zajedno s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) koja se o tome još nije definitivno odlučila.

Prema planu koji je Slovenija predala Europskoj komisiji, Nove Kreditne banke Maribor je trebala biti prodana i privatizirana prošle godine, ali se proces zbog parlamentarnih izbora i smjene vlade otegnuo.

Odluku o konačnom kupcu vlada premijera Mire Cerara trebala bi donijeti uskoro iako se u zadnje vrijeme susreće s jakim otporima privatizaciji državnog sektora.

Sloveniji ne idu na ruku okolnosti prodaje druge najveće banke, koja je u cijelosti u vlasništvu države, jer se na tržištu u regiji nudi više banaka, što je snizilo vrijednost ponuda, a Slovenija će prodajom te banke dobiti manji iznos sredstava koje je u nju uložila budući da ju je samo u zadnjih pet godina dokapitalizirala s preko jedne milijarde eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik