Beograd postaje suvlasnik Simpa

Bez autora
Jan 21 2015

Potraživanja Grada prema kompaniji Simpo iz Vranja, na ime zaostalih dugovanja, biće konvertovana u udeo Beograda u kapitalu te kompanije, odlučila je danas Skupština grada Beograda. Odbornici su usvojili odluku o konverziji potraživanja Grada po osnovu neizmirenih izvornih i ustupljenih javnih prihoda privrednih društava Simpo A.D. Vranje, Kondiva iz Bujanovca i Simpo Line iz Vranja u trajni ulog Beograda u kapitalu Simpo A.D. Vranje. Prema toj odluci, potraživanja grada nastala po osnovu neizmirenih izvornih i ustupljenih javnih prihoda Simpa A.D. Vranje u iznosu od skoro 40 miliona dinara na dan 30. juna 2014, biće konvertovana u trajni ulog Grada u kapitalu Simpa A.D. Vranje. S obzirom da Simpo A. Vranje izdaje obične akcije (upravljačke), nakon izvršene konverzije Beogradu pripada 24.993 akcije.

Beograd postaje suvlasnik SimpaPotraživanja Grada prema kompaniji Simpo iz Vranja, na ime zaostalih dugovanja, biće konvertovana u udeo Beograda u kapitalu te kompanije, odlučila je danas Skupština grada Beograda.

Odbornici su usvojili odluku o konverziji potraživanja Grada po osnovu neizmirenih izvornih i ustupljenih javnih prihoda privrednih društava Simpo A.D. Vranje, Kondiva iz Bujanovca i Simpo Line iz Vranja u trajni ulog Beograda u kapitalu Simpo A.D. Vranje.

Prema toj odluci, potraživanja grada nastala po osnovu neizmirenih izvornih i ustupljenih javnih prihoda Simpa A.D. Vranje u iznosu od skoro 40 miliona dinara na dan 30. juna 2014, biće konvertovana u trajni ulog Grada u kapitalu Simpa A.D. Vranje.

S obzirom da Simpo A. Vranje izdaje obične akcije (upravljačke), nakon izvršene konverzije Beogradu pripada 24.993 akcije.

Govoreći o predlogu odluke o konverziji potraživanja grada o osnovi neizmirenih dugova kompanije Simpo, gradski menadžer Goran Vesić je rekao da je reč o konverziji duga u kapital u skladu sa preporukama Vlade Srbije.

"Vlada je konvertovala njena potraživanja u kapital i mi kao lokalna samouprava radimo to isto, omogućavajuci da kompanija postane većinski državna i nađe nekog investitora koji bi kroz kupovinu akcija nama naplatio te akcije", rekao je Vesić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik